Singapur Maslahatgüzarından SP Konya İl Başkanlığına Ziyaret

Singapur Maslahatgüzarından SP Konya İl Başkanlığına Ziyaret
Singapur’un Ankara Büyükelçiliği Siyasi Büro Şefi Jacob Anthony Chew, SP Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam’ı ziyaret etti.

Singapur’un Ankara Büyükelçiliği Siyasi Büro Şefi Jacob Anthony Chew ve beraberindeki heyet, Saadet Partisi (SP) Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam’ı makamında ziyaret etti. Singapur ile Türkiye arasındaki ilişkilerin 50. yılına girildiğini söyleyen Chew, Türkiye ile Singapur arasındaki dostluğun ve ekonomik işbirliğinin artarak devam etmesini diledi.

Özellikle Konya’nın siyasi, ekonomik ve sosyolojik yapısı ile ilgili bilgi alan Chew, Milli Görüş Lideri Prof Dr Necmettin Erbakan ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Singapur’u ziyaret eden Konya siyasetinden iki önemli isim olduğunu vurguladı.

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez’i de yakinen tanıdıklarını ve ilişkilerin üst seviyede olduğunu ifade eden Chew, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“HER NE KADAR PARTİ OLARAK GÖRMEZDEN GELİNSEK DE, DÜNYA ÜLKELERİ SP’Yİ TAKİP ETMEKTELER VE FİKİRLERİMİZE, GÖRÜŞLERİMİZE ÖNEM VERMEKTEDİRLER”

SP İl Başkanı Saydam ise şunları kaydetti: “Bir dizi ziyaret için Konya’mızda bulunan Singapur Büyükelçiliği Siyasi Büro Şefi Jacob Anthony Chew’e ve beraberindeki heyete öncelikle Konya’mıza hoşgeldiniz diyorum. Konya programları çerçevesinde İl Teşkilatımızı da ziyaretlerinden dolayı, kendilerine ayrıca teşekkür ediyor, ziyaretlerinden duyduğumuz memnuniyeti bildiriyorum. Saadet Partisi Türkiye’nin Partisi olmakla birlikte, bugüne kadar izlemiş olduğu politikalarla sadece Türkiye ölçekli değil, bütün İslam Coğrafyası ve dünya ülkeleri açısından planlamakta olup; huzurun, refahın hakim olacağı, eşit ve adil paylaşımın sağlanacağı ‘Yeni Bir Dünya’ ideali doğrultusunda çalışmalarını yürütmektedir. Her ne kadar parti olarak görmezden gelinsek de, dünya ülkeleri bunu takip etmekteler ve fikirlerimize, görüşlerimize önem vermektedirler. Singapur Büyükelçiliği Siyasi Ataşesi Jacop Anthony Chew de bu vesileyle Saadet Partisi’nin görüşlerini, fikirlerini önemsediklerini belirterek bizi ziyaret etmek istediklerini belirttiler.  Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Dostane güzel bir görüşme oldu. İstifade ettik. Kendilerine bu vesile ile yapmış oldukları ziyaretlerinden dolayı bir kere daha teşekkür ediyoruz.”

Ziyaretin sonunda SP İl Başkanı Saydam, Singapur Maslahatgüzarı Chew’e, Selçuklu Başkenti Konya’nın kültürel simgesi olan Selçuklu Çini Motifli bir hediye takdim etti.

Ziyarette SP Konya İl Başkan Yardımcıları İsmail Aydilek, Veysel Doğan, Ramazan Mücevher, Esat Ergener de hazır bulundu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.