Sokak Ortasında Çatışmışlardı. Cinayetin Sebebi Uyuşturucu Ticareti Hesaplaşması Çıktı!

Sokak Ortasında Çatışmışlardı. Cinayetin Sebebi Uyuşturucu Ticareti Hesaplaşması Çıktı!
Konya’da geçtiğimiz günlerde 1 kişinin öldüğü 1 kişinin de ağır yaralandığı kavganın sebebi ortaya çıktı.

Konya’da geçtiğimiz günlerde 1 kişinin öldüğü 1 kişinin de ağır yaralandığı kavganın sebebi ortaya çıktı. Polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar neticesinde olayın şehir dışından gelen bir grupla Konya’daki bir grubun uyuşturucu ticaretindeki alacak verecek yüzünden çıktığı anlaşıldı. Cinayetle ilgili 20 kişi gözaltına alınırken, işlemleri tamamlanan 16 kişi adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, olay, 25 Aralık Cumartesi günü saat 23.00 sıralarında Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi, Zakir Sokak’ta meydana geldi. İki grup arasında çıkan tartışmada tabancalar çekildi.

Silah sesini duyup dışarı çıkan mahalle sakinleri 2 kişinin kanlar içinde yerde yattığını gördü. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, sağlık görevlileri yerde yatan Serhat Özkaya'nın öldüğünü, C.Ö’nün ise ağır yaralı olduğunu belirledi. Yaralı C.Ö. ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

 

Tartışma, Uyuşturucu Çetelerinin Alacak Verecek Kavgasından Çıkmış

 

Olay üzerine çalışma başlatan Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, biri il dışından gelen iki uyuşturucu çetesi arasında alacak verecek yüzünden tartışma çıktığını ve silahlı çatışmaya dönüştüğünü tespit etti.

Olaya karışan 20 kişinin olduğunu belirleyen ekipler bir kısmını Konya’da bir kısmını ise Adana’da yakalayarak gözaltına aldı. Uyuşturucu Madde Kullanımı ve Ticareti, Kasten Yaralama, Yağma (Gasp), Mühür Bozma, Güveni Kötüye Kullanımı, Fuhşa Teşvik, Aracılık, Zorlama ve benzeri suçlardan her bir şahsın 2 ile 41 adet arasında suç kaydı olduğu tespit edildi.

Cinayeti işleyen ve Cinayet Büro ekiplerince yakalanan şüpheli S.A’nın “Kasten Yaralama, Tehdit, Uyuşturucu Madde Ticareti” ve kullanımı ve diğer çeşitli suçlardan toplam 41 adet suç kaydı bulunduğu tespit edildi.

Olay yerinden yapılan çalışmalarda Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü görevlilerince 1 adet tabanca, tabancaya ait şarjör, 3 adet 9 mm kovan, 4 adet 7.65 kovan, 4 adet 7.65 fişek ele geçirildi. İki şüphelinin ikametinden 1 adet seri numarası bulunmayan 7.65 tabanca, tabancaya ait şarjör ve şarjöre basılı vaziyette 6 adet 7.65 fişek ele geçirildi. Cinayet zanlısı Sinan A’nın yakalandığı ikamette yapılan aramada 1 adet 7,65 tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca, 5 adet 7,65 tabanca fişeği, 4 adet 9 mm tabanca fişeği, 2.2 gram metamfetamin maddesi, 5 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Olayın ardından Konya ve Adana’da gözaltına alınan 20 şüpheliden işlemleri tamamlanan 16’sı Konya Adliyesi’ne sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.