Sorgun: ‘Diğerisi Oyun Devri Bitti!’

Sorgun: ‘Diğerisi Oyun Devri Bitti!’
AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun: “Diğerisi Oyun Devri Bitti!”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “Çiftçi uzun vadeli düşünmeli. Bakın torunlarınıza su kalmayacak’ dediğimizde çiftçi artık şunu söylüyor, ‘Sayın vekilim torunlarımıza değil çocuklarımıza su kalmayacak.’ Endişeliler” dedi.

Partisinin Konya İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısıyla Konya, ülke ve dünya gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Sorgun, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

 

“Yüzde 40’a Varan Kuraklık Yaşandı”

 

Haber Kent’in kuraklık, çiftçilerin salma sulama ve ikinci mahsul ekimiyle ilgili vahşi sulama yaptığı yönündeki iddialar üzerine Sorgun, “Geçen sene yağışlar bu yıla göre daha iyi olduğu için rekolte geçen yıl yüksek oldu. Su tartışması da yoktu. Yağışlar bu sene az olunca yüzde 40’a varan kuraklık yaşandı. Konya Kapalı Havzası’nda artık salma sulama problemi bitti desek yeri… Hem bir taraftan su bilinci gelişiyor hem de suyu ya kanallardan alacaklar ya da derinkuyulardan çekecekler. Her yıl su, yerin altında biraz daha çekildiği için her ne kadar suyu derinden çekerseniz, enerji maliyetleri de o kadar artıyor. Konya Kapalı Havzası’nda salma sulama yani vahşi sulama artık hemen hemen bitmiştir, yok diyebiliriz” yanıtını verdi.

 

“Çiftçi Uzun Vadeli Düşünmeli”

 

Karadeniz’de meydana gelen sel felaketleri, Ege ve Akdeniz’de yaşanan yangın olayları ile birlikte İç Anadolu Bölgesi’nin de kuraklıkla mücadele ettiğinin altını çizen Sorgun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla kuraklık desteklerinin açıklandığını duyurdu. Yaşanan kuraklığın boyutuna dikkati çeken Sorgun, “Uzun vadeli telafi açısından Genel Başkan Yardımcımız Leyla Şahin Usta hanımefendinin başkanlığında Büyükşehir Belediye Başkanımız ve biz milletvekilleri su yatırımlarını bizzat yerinde inceleyerek, çalışmalarımızı nasıl vaktinden önce tamamlayabiliriz konusunu bir ders olarak çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“Bu At Bu Arabayı Çekmez!”

 

“Keşke suyumu olsa ikinci ürünü üretimi yapılsa. Ancak bu şartlarda bu at bu arayı çekmez” diyen Sorun, ova köylerine gerçekleştirdikleri ziyaretlerle ilgili söylediği “Çiftçi uzun vadeli düşünmeli. Bakın torunlarınıza su kalmayacak” dediklerini anımsattı ve çiftçilerin , “Sayın vekilim torunlarımıza değil çocuklarımıza su kalmayacak” diye endişelerini dile getirdiğini aktardı.

 

“Diğerisi Oyun Devri Bitti!”

 

“Buğday ile koyun diğerisi oyun” diye bir deyimin olduğunu hatırlatan Sorgun, bazı çiftçilerin öncelikli olarak birkaç defa ürününü sulayabildiğini, sondaki veya arkadakilerin ise mahsullerini bir defa sulayabildiğini bildirdi.

Her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğine işaret eden milletvekili Sorgun, vatandaşlarında kendilerine düşen görevlerinin ve sorumluluğunun bilincinde olması gerektiğini vurguladı.

 

(MÇ/Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.