SÜ İslami İlimlerde ‘Mavi Kapak’ Kampanyası Başlatıldı

SÜ İslami İlimlerde ‘Mavi Kapak’ Kampanyası Başlatıldı
Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencileri, “Mavi Kapak” kampanyası başlattı. Toplanan kapaklardan elde edilecek gelir ile ortopedik engelliler için tekerlekli sandalye alınabilecek.

Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Fakülte öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi olarak mavi kapak toplama kampanyası başlattığını söyledi.

Ülkemizde ortopedik engelli onlarca kişinin olduğunu belirten Altıntaş, “Onlara merhem olmak istiyoruz. Engelli vatandaşlarımız, tek başına hareket edemedikleri için dış dünyayı ancak evlerinin penceresinden görebiliyor. Onların dışarı çıkabilmesi, bizler gibi özgürce çarşıya pazara çıkarak kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için su, zeytinyağı, meşrubat kapaklarını topluyoruz. Öğrencilerimiz Fakültenin muhtelif yerlerine bidonlar yerleştirdiler. Amacımız, ortopedik engelli vatandaşlarımıza akülü, elektrikli ve manuel tekerlekli sandalye alabilmek. İnanıyorum ki bu kampanya sadece İslami İlimler Fakültesi ile sınırlı kalmayacak, diğer fakültelere de yayılacak. Ülkemizde duyulacak. Mavi kapak toplama kampanyasını başlatan İslami İlimler Fakültesi öğrencilerine teşekkür ediyorum” dedi. 

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.