SÜ ‘Ödüllü Yemek Yarışmaları ve Gastronomi Şenlikleri’ Düzenleyecek!

SÜ ‘Ödüllü Yemek Yarışmaları ve Gastronomi Şenlikleri’ Düzenleyecek!
Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Gürbüz, akreditasyon ve Turizm Haftası etkinlikleri için çalışmalarının devam ettiğini belirterek, fakülte olarak ödüllü yemek yarışmaları ve gastronomi şenlikleri düzenleyeceklerini söyledi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Gürbüz fakültelerini ekol haline getirmeyi hedeflediklerini belirterek, akreditasyon ve Turizm Haftası etkinlikleri için çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Gürbüz, fakülte olarak ödüllü yemek yarışmaları ve gastronomi şenlikleri de düzenleyeceklerini kaydetti.

SÜ Turizm Fakültesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Genel Kurul Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’un başkanlığında gerçekleşti.

Rektör Aksoy, Keykubad Köşkü’nde düzenlenen toplantıda, Turizm Fakültesinin olumlu bir ivme kazandığını söyledi. Öğretim elemanlarının katkı ve destekleriyle Selçuk Üniversitesinin daha iyi yerlere geleceğine inandığını ifade eden Prof. Dr. Aksoy, “Üniversitemizdeki gayretli akademisyenler sayesinde Üniversitemizin birçok birimi kısa sürede çok iyi başarılar elde etmeye başladı. Bunlardan mutluluk ve gurur duyuyoruz. Turizm Fakültemizin de daha iyi seviyelere gelmesi için destek vermeye çalışıyoruz. Fakülte binası en büyük sorun. Sağlık Bilimleri Fakültesini, Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı’nın katkı ve destekleriyle yapmayı planlıyoruz. Eczacılık Fakültesi ve İslami İlimler Fakültesi binalarını yapıyoruz. Sağlık Bilimleri Fakültesini kendi binasına kavuşturma çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Prof. Dr. Aksoy, Turizm Fakültesi bünyesine Piramit Kafe Uygulama Mutfağı’nın kazandırılması için de çalışmalara başladıklarını sözlerine ekledi.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Gürbüz de SÜ Turizm Fakültesini ekol haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti. Akreditasyon ve Turizm Haftası etkinlikleri için çalışmalarının devam ettiğini aktaran Gürbüz, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin hazırladığı ürünleri tüketicilere sunarak mutfak için katma değer oluşturmayı istediklerini dile getirdi. Gürbüz, Fakülte olarak ödüllü yemek yarışmaları ve gastronomi şenlikleri de düzenleyeceklerini kaydetti.

Toplantıya Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk ve öğretim elemanları katıldı.

Rektör Prof. Dr. Aksoy ve beraberindeki öğretim üyeleri, Keykubad Köşkü’ndeki Turizm Fakültesi Uygulama Mutfağını da ziyaret ederek Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine çalışmalarında başarı diledi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.