SÜ’de 500 Fidan Toprakla Buluşturuldu

SÜ’de 500 Fidan Toprakla Buluşturuldu
Selçuk Üniversitesi tarafından 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla 500 fidan toprakla buluşturuldu.

Selçuk Üniversitesi tarafından 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla 500 fidan toprakla buluşturuldu.

11 Kasım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan genelge ile 11 Kasım 2019 tarihinden itibaren Türkiye’de “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak kutlanıyor. Milli Ağaçlandırma Günü’nün bu yılki teması, “Türkiye Yüzyılı’na Nefes” olarak belirlendi. Bu kapsamda Türkiye genelinde saat 11.11’de yüzbinlerce fidan dikildi. Türkiye Yüzyılına Nefes temasına destek veren Selçuk Üniversitesi de Afrin Şehitleri Ormanı’nda 500 sedir fidanını toprakla buluşturdu.

“DSÖ’ye Göre En Büyük Tehdit İklim Değişikliği”

Konuşmasında, son yıllarda küresel çapta Covid-19 ve Ebola gibi önemli salgınların yaşandığına dikkat çeken Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Beşoluk, “Bunun yanında obezite de insanoğlunun sağlığı için büyük tehditlerden biri olmaya devam ediyor. Ancak Dünya Sağlık Örgütü küresel sağlık için en büyük tehdit olarak salgınlara ya da obeziteye değil, iklim değişikliğine işaret etti. Ormanlar ülkemizin önemli değerlerinden biri ve tüm değerler gibi ormanlarımızın da itinayla korunması gerekiyor” dedi.

“Yeşil Alanda Uluslararası Standartların Üzerindeyiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan seferberlik ile 11 Kasım’ın ülkemizde “Millî Ağaçlandırma Günü” ilan edildiğini hatırlatan Prof. Dr. Beşoluk, “Bizler de Selçuk Üniversitesi olarak Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu bu vizyon doğrultusunda çevre bilincine sahip ve öncü bir Üniversite olarak birçok projeyi hayata geçirdik. Bugün Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Yerleşkesi’nin 11 milyon metrekarelik alanının yüzde 57’si yeşil alandan oluşuyor. Yeşil alanda uluslararası standartların dahi üzerinde olan bu seviyenin korunması ve hatta artırılması için başta Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy olmak üzere Selçuk Üniversitesi yönetimi olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yerleşkemizde pek çok yerde görebileceğiniz sıfır atık depoları, Üniversitemize kazandırdığımız elektrikli araçlar, karbon izini azaltarak güvenlik devriyesi yapılmasını mümkün kılan bir güvenlik dronu alınması gibi çalışmalarımız bunlardan sadece bir kaçı. Daha yeşil bir Selçuk Üniversitesi, daha yeşil bir Konya ve Türkiye için çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Programın sonunda fidan dikimi etkinliğine katılanlara helva ikram edildi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.