SÜ’de koronavirüs pandemisiyle ilgili kurul toplantısı yapıldı

SÜ’de koronavirüs pandemisiyle ilgili kurul toplantısı yapıldı
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’in başkanlığında Koronavirüs Komisyonu Covid-19 salgınıyla ilgili toplantı gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’in başkanlığında Koronavirüs Komisyonu Covid-19 salgınıyla ilgili toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya; Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları, fakültelerin dekanları, başhekimleri, öğretim üyeleri, daire başkanları ile üniversite koruma ve güvenlik amiri katıldı.

Gerçekleştirilen toplantıda Covid-19 salgınına karşı ülke genelinde alınan tedbirler gözden geçirildi.

Ayrıca Yükseköğretim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı’nın gönderdiği tamimler çerçevesinde Selçuk Üniversitesi'nde alınacak ilave tedbirler görüşüldü. Bunun yanı sıra gelecekte ortaya çıkabilecek risklerle ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. Toplantıda Tıp Fakültesi Enfeksiyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Onur Ural koronavirüs ve salgın hakkında bilgiler verdi.

Ural, hastalığının yüzde 80 belirti vermeden iyileştiğini ve hafif seyrettiğini, yüzde 20’lik hasta grubunda ise klinik belirti verdiğini söyledi. Hastalıklardan en çok yaşlıların etkilendiğini gençlerin ve çocukların ise fazla etkilenmediğini belirterek gençlerin kalabalık yerlerden alabilecekleri virüsü yaşlılara taşımaması konusunda dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Tatil münasebetiyle memleketlerine giden öğrencilerin kafe, alışveriş merkezi ve kalabalık ortamlardan uzak durmalarının önemli olduğuna dikkat çekti ve bu noktada uyarılarda bulundu.

Ayrıca Tıp Fakültesi Başhekimliği ve Diş Hekimliği Fakültesi ile ilgili daire başkanları üniversitemizde alınan tedbirler ve uygulamalarla ilgili bilgiler verdi. Bu kapsamda Diş Hekimliği Fakültesinde sadece acil hastaların kabul edilmesine, Tıp Fakültesinde ise herhangi bir sınırlama yapılmaksızın sağlık hizmetlerinin sunulmasına devam edilmesi kararlaştırıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.