Teknoloji Bağımlılığı Konusuna El Attılar: ‘Ekranla Değil Akranla Oyna’

Teknoloji Bağımlılığı Konusuna El Attılar: ‘Ekranla Değil Akranla Oyna’
Proje hakkında bilgi veren Rehber Öğretmen ve Psikolojik Danışman Fatma Kevser Şahin, “Amacımız, çocuklarımızı teknolojinin olumsuz etkilerinden uzaklaştırmaya çalışarak, yasak koymadan, çocuklarımızın arkadaşlarıyla, aileleriyle verimli zaman geçirmelerini sağlamak. Teknolojik aletlerin oyuncak olmadığını anlatmak. Bunun sonucunda; yaşamı seven, bilinçli ve duyarlı yarının büyüklerini yetiştirmek”

Hayata geçirilen ‘Ekranla Değil Akranla Oyna’ isimli eTwinning projesi hakkında bilgi veren Rehber Öğretmen ve Psikolojik Danışman Fatma Kevser Şahin, “Amacımız, çocuklarımızı teknolojinin olumsuz etkilerinden uzaklaştırmaya çalışarak, yasak koymadan, çocuklarımızın arkadaşlarıyla, aileleriyle verimli zaman geçirmelerini sağlamak. Teknolojik aletlerin oyuncak olmadığını anlatmak. Bunun sonucunda; yaşamı seven, bilinçli ve duyarlı yarının büyüklerini yetiştirmek” dedi.

Çağımızın sorunu teknoloji bağımlılığı konusunda, Konya’nın Selçuklu İlçesi’nde Melikşah Anaokulu Rehber Öğretmen ve Psikolojik Danışmanı Fatma Kevser Şahin’in Selçuklu Belediyesi Müdür Yardımcısı Melike Andiç ile kuruculuğunu üstlendikleri, farklı il, farklı okullardan 10 öğretmen ve öğrencilerinin eş zamanlı olarak yürüttükleri ‘Ekranla Değil Akranla Oyna’ isimli eTwinning projesinde çalışmalara başlandı.

Şahin, “Aileler çocuklarının telefonu ilk kez ellerine alışlarını, bilgisayarda ilk oyun oynayışlarını, ilk kez tablet isteyişlerini, ilk kez televizyon izleyişlerini keyifle karşılarlar. Ancak zamanla dijital görüntülerin keyfine varan çocukların; aileleri kendilerine model olmaz, yemek yedirirken ekranı bir araç haline getirir, dijital aletlerin asıl amaçlarını anlatmaz, riskler konusunda çocuklarını bilgilendirmez ve ekranı yasaklamak yerine çocuklarının alternatif eğlenceli zaman geçirme yöntemleri bulmalarına yardımcı olmazlar ise; çocukların gün geçtikçe ekran başında geçirdikleri süre kontrolsüzce artar ve bu kontrolsüzlüğün sonu ne yazık ki bağımlılıkla biter” ifadelerini kullandı.

“Bunun sonucunda bağımlı çocuklar gerçek hayatta akranlarıyla oynamaktan bile tat alamaz hale gelirler” diyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Amacımız; çocuklarımızı teknolojinin olumsuz etkilerinden uzaklaştırmaya çalışarak, yasak koymadan, çocuklarımızın arkadaşlarıyla, aileleriyle verimli zaman geçirmelerini sağlamak. Teknolojik aletlerin oyuncak olmadığını anlatmak. Bunun sonucunda; yaşamı seven, bilinçli ve duyarlı yarının büyüklerini yetiştirmek.”

Şahin, projenin amacına ulaşması için birliktelik ve büyük bir gayret içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.