Tıp Bayramı Haftasına Muhteşem Final

Tıp Bayramı Haftasına Muhteşem Final
Konya Tabip Odası tarafından 14 Mart Tıp Bayramı haftası etkinliklerinin finali muhteşem konserle gerçekleştirildi.

Konya Tabip Odası tarafından 14 Mart Tıp Bayramı haftası etkinliklerinin finali muhteşem konserle gerçekleştirildi.

“Türkü Yarenleri Korosu”nun Selçuklu Kongre Merkezi’ndeki türkü sevenlerle buluşmasına Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca ve sağlık çalışanları katıldı.

Dr. Mustafa Ulusoy’un sunumunu, Hüseyin Ağırcan’ın şefliğini yaptığı, aralarında doktorlarında olduğu çeşitli meslek gruplarından amatörce bir araya gelen ancak son derece profesyonel müzik icra eden Türkü Yarenleri Korosu, 3 saat süren konserde koro ve solo olmak üzere 25 eser seslendirdi.

Konsere Ankara’dan katılan ve kabak kemani alanında tanınan, Devlet Sanatçısı Uğur İbrahim Ömür’ün program sonunda söylediği sürpriz türkü büyük beğeni topladı.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Tabip Odamız bize bu konser teklifini sunduğunda elimizden ne gelirse yapalım diye düşündük. Şuan tamamen dolu salonu görünce gerçekten doğru bir karar verdiğimizi görüyorum. Başta Tabip Odası Başkanımız Dr. Seyit Karaca olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım. Tüm sanatçılarımızı saygıyla selamlarım” ifadelerini kullandı.

“ACIMIZI TÜRKÜLERLE DE İFADE EDEBİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNDÜK”

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca ise, “100. yılında 14 Mart Tıp Bayramı haftası etkinliklerinin finalini bu konserle yapıyoruz. Tam 7 gün süren etkinlik haftamızda bizlere destek veren tüm kurum ve kuruluşlara çok teşekkür ederiz. Tüm organizasyonumuzu başarılı bir şekilde yürüttük. Bu hafta Yeni Zelanda’dan aldığımız acı haberden sonra konserimizi iptal etme konusunda çok durduk. Ama bizim türkülerimiz her duyguyu ifade ettiğinden dolayı acımızı türkülerle de ifade edebileceğimizi düşündük. Türkü sever bir insan olarak bu konserde bu güzel sizlerle birlikte olmaktan, salonu doldurmaktan dolayı heyecanlı ve mutluyum. Konseri iptal etmeyerek doğru bir karar verdiğimizi görmüş olduk” diye konuştu.

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.