Tıp Bayramı’nda Fidanlar Toprakla Buluştu

Tıp Bayramı’nda Fidanlar Toprakla Buluştu
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikle yaklaşık 3 bin 200 fidan toprakla buluştu.

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Orman Bölge Müdürü Mehmet Fulin ve sağlık yöneticileri, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Beyhekim Sağlık Kampüsüne sağlık çalışanları ile birlikte fidan dikti. Konya Orman Bölge Müdürlüğü ve Konya İl Sağlık Müdürlüğü organizasyonu ile gerçekleştirilen etkinlikte yaklaşık 3 bin 200 fidan toprakla buluştu.

Etkinlikte konuşan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç, sağlık çalışanlarının14 Mart tıp bayramını kutladı. Koç, “Ezelden beri hür yaşamış milletimizin işgale boyun eğmeyeceğini haykırdığı ve tıbbiye öğrencilerinin yaktığı bağımsızlık meşalesinin yıldönümündeyiz. Bizler de Tıp Bayramı’nı çeşitli program ve etkinliklerle kutlamaktayız. Bu etkinliklerin başında da bu sene ağaç dikme organizasyonumuz gelmektedir.” dedi.

Bu tür organizasyonlarımız bundan sonraki yıllarda da devam edeceğini de vurgulayan Prof. Dr. Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Nasıl ki sağlık çalışanlarımız 7 gün 24 saat vatandaşlarımıza en zor zamanlarında yardım etmek onların acılarını dindirebilmek için mücadele ediyorsa dikmiş olduğumuz bu fidanlarda yaşam için önemli oksijen kaynağını sağlayacaklardır. Büyük Türk Hakanlarından Kanuni Sultan Süleyman’ın hastalık anında söylediği; ‘Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.’ sözünden de sağlığın ne derece kıymetli olduğunu anlamaktayız. Bizim kültürümüzde Halk içinde devletten daha itibarlı bir şey olmadığı gibi dünyada da sağlıklı bir nefes gibi, sağlıklı bir hayat gibi bir mutluluk yoktur. İşte dikmiş olduğumuz bu fidanlar sayesinde gelecek nesillerimizin de sağlıklı bir nefes alması hedeflenmektedir.”

Konya Orman Bölge Müdürü Mehmet Fulin ise hastalarının sağlığı için sabır ve özveri ile hareket eden tüm sağlık çalışanlarının14 Mart Tıp Bayramını kutladı.

Fulin, “Bu özel günün anlamına dikkati çekmek için Orman Bölge Müdürlüğü olarak hastane bahçesini ağaçlandırmaya hazır hale getirdik. Yapılan bu etkinliğin hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.