Tozoğlu: “Konya siyasetinde de farklı bir noktaya ilerledik”

Tozoğlu: “Konya siyasetinde de farklı bir noktaya ilerledik”
İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu: “Türkiye'de demokrasinin önünü açmak için bundan önce elimizden geleni yaptığımız kadar, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. İYİ Parti, milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı bir siyasi hareket olarak merkezin sağını komple kucaklayan bir siyasal parti olarak Türkiye'nin geleceğini aydınlatacak”

İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, “Türkiye'de demokrasinin önünü açmak için bundan önce elimizden geleni yaptığımız kadar, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. İYİ Parti, milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı bir siyasi hareket olarak merkezin sağını komple kucaklayan bir siyasal parti olarak Türkiye'nin geleceğini aydınlatacak” dedi.

Tozoğlu, bir otelde düzenlediği basın toplantısında İYİ Parti’nin Konya’da 2. Olağan İl Kongresi’nin hafta sonu Pazar günü gerçekleştirileceğini belirtti.

Yapılacak kongrenin demokratik bir havada geçeceğini ve başkanlığa yeniden aday olduğunu açıklayan Tozoğlu, 5 Ekim 2018 tarihinde İl Başkanı olarak görevlendirildiğini anımsattı.

“KONYA SİYASETİNDE DE FARKLI BİR NOKTAYA İLERLEDİK”

Göreve geldiği günden itibaren gerçekleştirdikleri hizmetler hakkında kısa bilgi veren Tozoğlu, “O süreçten sonra partimizin Konya'da ivmesini artırmak, oy tabanımızı genişletmek, bilhassa AK Parti ve MHP'den partimize oy geçişlerini temin ve tesis etmek için kullandığımız dil, takip ettiğimiz üslup ve yöntem ile Konya siyasetinde de farklı bir noktaya ilerledik” diye konuştu.

Konya'da hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını ve bundan sonra da olmayacağına işaret eden Tozoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “2020 yılının Şubat ayından itibaren partimiz, ilçe kongrelerini gerçekleştirmiş, kongrelerimizin bir kısmı çok adaylı geçmiş, bir kısmı tek adaylı tamamlansa da ilçe başkanlarımız değişmiş ve yeni kadrolar ortaya çıkmıştır. Partimizin kuruluşundan bugüne kadar partimize emeklerini esirgememiş tüm yöneticilerimiz hali hazırda ahde vefa prensibi gereği yönetici olarak muhafaza edilmiş ancak diğer yandan bu süreç içerisinde partimize yeni üye olmak istemiş yeni yöneticiler de partimizin bünyesine dahil edilmiştir. Partimizde yaş, sosyal ve mesleki dağılım bütünüyle bir denge unsuru olarak kabul edilmiş, İYİ Parti'nin gençlik yapısının kuvvetlendirilmesi noktasında da hassasiyet gösterilmiştir” ifadelerini kullandı.

“(İYİ Parti Konya) İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından genel başkanımız ve teşkilat başkanımız ile yaptığımız istişareler neticesinde yapılacak Olağan İl Kongresi’nde il başkanlığına yeniden aday olmam konusunda görüş birliğine varmış bulunuyoruz” diyen Tozoğlu, partinin il ve ilçe teşkilatlarıyla yaptıkları istişareler sonucunda adaylık kararını onlarla da paylaştıklarını kaydetti.

“İKİ ADAYLI BİR KONGRE SÜRECİ GÖRÜNÜYOR”

“Pazar günü yapacağımız kongre göründüğü kadarıyla iki adaylı bir kongre olarak görünmektedir” değerlendirmesinde bulunan Tozoğlu, şöyle devam etti: “Daha başka adaylar da çıkma ihtimaline sahip olabilecektir. Hem şahsım hem de diğer aday arkadaşımız bu süreçte ilçe teşkilatlarını rahatlıkla ziyaret edebilmiş, delegelerimizle istenildiği gibi bir iletişim ortamı sağlayabilmiş ve böylelikle partimize yakışır bir demokratik katılım tesis edebilmiştir. Türkiye'de demokrasinin önünü açmak için bundan önce elimizden geleni yaptığımız kadar, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. İYİ Parti, milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı bir siyasi hareket olarak merkezin sağını komple kucaklayan bir siyasal parti olarak Türkiye'nin geleceğini aydınlatacaktır.”

Daha sonra Tozoğlu, programa katılan gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tozoğlu, bir gazetecinin, İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş ile ilgili sorusunu şöyle yanıtladı: “Bizim milletvekilimiz ile hiçbir problemimiz yok, olması da düşünülemez. Bizim yöneticilerimizden milletvekilimize eşlik edenler de oluyor. Bazen sayın vekilimiz kendi programlarını da icra ediyor. Biz, yerelde aldığımız bütün bilgileri vekilimize anında iletiyoruz.”

(MÇ/Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.