“Turgutoğulları’ndan dayanışma buluşmaları”

“Turgutoğulları’ndan dayanışma buluşmaları”
Turgut ve Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Eğitim Kültür Derneği (TURÇEV-DER), Yunak’ta mahalle muhtarları ile dayanışma yemeğinde bir araya geldi.

Turgut ve Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Eğitim Kültür Derneği (TURÇEV-DER), Yunak’ta mahalle muhtarları ile dayanışma yemeğinde bir araya geldi.

Yunak İMKB Yatılı Bölge Okulu toplantı salonunda gerçekleştirilen programda Yunak protokolü katıldı.

YAYLA: “TURGUTOĞULLARININ TARİHİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR”

TURÇEV-DER Başkanı Erol Yayla, programın açılışında yaptığı konuşmada, Turgutoğulları’nın Anadolu’ya 1100’lü yıllarda yerleştiğini belirtti.

Turgutoğulları’nın Konya’nın fethinde ve bölgenin ıslah edilmesinde, Türkleştirilmesinde emeği geçen bir beylik olduğuna işaret eden Yayla, “Beyliğimizi tarihçilerimiz dahil, beylik olarak hiç gün yüzüne çıkaramamışız, zaman içerisinde Turgutoğulları’nın kendi gayretleriyle, TURÇEV-DER olarak bu işe el attık ve Turgutoğullarının kim olduğunu, nereden gelip ıslah edildiğini anlatmaya çalıştık” dedi.

Turgutoğulları’nın tarihinin bilinmesi ve gün yüzüne çıkartılması adına ciddi çalışmalara imza attıklarını dile getiren Yayla, şunları kaydetti:

“Necmettin Erbakan Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri ve TURÇEV-DER’in katkılarıyla ‘Uluslar Arası Turgutoğulları Sempozyumu’ düzenledik. O sempozyum neticesinde Turgutoğulları’nı geçmişten bugüne anlatan bir kitap ortaya çıktı. İnşallah toplantılarımızla gayretlerimizle çıkaracağımız kitaplarla, kültürel faaliyetlerimizle, yapacağımız şölenlerle Turgutoğulları’nın birlik ve beraberlik içerisinde olmasını sağlayacağız. Dernek olarak Turgutoğulları’na hizmet edebilmek ve bir arada tutabilmek için elimizden gelen gayretleri göstereceğiz.”

“ŞENLİKTE BULUŞALIM”

Her sene geleneksel hale getirdikleri Alaş Toyga şöleninin bu senede geniş kapsamlı bir şekilde kutlanacağını dile getiren Yayla, “Turgutoğulları olarak 24 Ağustos’ta 4. Alaş Toyga şölenimizi gerçekleştireceğiz. Bu seneki şölenimizde Turgutoğulları’ndan birisi olan ünlü sanatçı İsmail Türüt de katılacak. Şölenimize herkes davetlidir. Şölenimizi birlik içerisinde kutlayarak tüm topluma dostluk mesajı vereceğiz” dedi.

AKBULUT: “BİRLİK VE BERABERLİĞİNİZ ÖLÇÜSÜNDE GÜÇLÜSÜNÜZ”

Yunak Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut ise dayanışma yemeğinin birlik ve beraberliği sağlama açısından çok önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, “Turgutoğulları olarak, Yunaklılar olarak sizler birlik ve beraberliğiniz ölçüsünde güçlü olabiliyorsunuz. Turgutoğulları’nın çok köklü bir tarihi var. Fakat son 20-30 yılda bu tarih işlenmeye başlanmış. Daha öncesinde sahipsiz kaldığı bir dönem olmuş. Bu tarihinde irdelenmesi ve araştırılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Böyle köklü bir topluluğun birliğinin daim olması lazım. Rabbim birliğinizi beraberliğinizi bozmasın. Sizlerden bir istirhamım var lütfen tüm Turgutoğlu köylerini gezelim, burada ihtilaflı durumlar olabiliyor. İhtilafları azalttıkça gücünüz kuvvetiniz artacak. Bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

(Haber Kent) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.