Türk Masallarının Büyülü Dünyasına Bekleniyorsunuz!

Türk Masallarının Büyülü Dünyasına Bekleniyorsunuz!
Eğitimci yazar Gülşen Ünüvar’ın yazmış olduğu "Bilge Kutad Anlatıyor" adlı masal kitabı yayınlandı.

Eğitimci yazar Gülşen Ünüvar’ın yazmış olduğu "Bilge Kutad Anlatıyor" adlı masal kitabı yayınlandı.

Eğitimci yazar Gülşen Ünüvar'ın, Ötüken Neşriyat tarafından yayınlanan eseri seri halinde sekiz kitaptan oluşuyor ve 7+8+9… yaş çocuklarına hitap ediyor.

Ünüvar’ın eserleri masallarda; "Kutadgu Bilig" ve "Divanı Lügatit Türk" de geçen hayvan isimlerinden oluşan karakterlere ve kadim Türk kültürünün imgelerine yer verilmiş. 7+ yaş çocuklar hedeflenerek onların seviyelerine uygun yazılmış sekiz ayrı kitaptan oluşuyor. Ayrıca Kutadgu Bilig'de yer alan dört ana karakter ve bu karakterlerin temsil ettiği semboller, masalların ana temasını oluşturuyor. (Adalet, mutluluk, akıl, akıbet)

Türk mitolojisinde efsaneleşmiş karakterlerin kahramanlıkları ve doğa ile mücadeleleri masalsı bir dille anlatılan eserlerde, kadim Türk kültüründe unutulmaya yüz tutmuş hayvan isimlerinden yola çıkarak çocuklara değerlerimizi aşılamak amaçlanmış.

Ayrıca Türkçe'nin en temel ve Türk Dili araştırmalarının en önemli kaynak eserlerinden olan "Kutadgu Bilig ve Divanı Lügatid Türk'ü" çocukların seviyelerine uygun şekle getirerek anlatmak, öğretmek ve benimsetmek gayesi güdülmüş.

Şeydişehirli yazarın ayrıca 2019 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından seri olarak yayımlanmış "Havuç Kurdu Bi Di Ki" isminde dört kitabı daha bulunuyor.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.