Türkiye’nin İl Bazında Haftalık Vaka Haritası Paylaşıldı

Türkiye’nin İl Bazında Haftalık Vaka Haritası Paylaşıldı
Türkiye’nin il bazında haftalık vaka haritasını paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Mutasyonlu virüs aynı yolla ancak daha hızlı yayılıyor. Kısıtlamalar zaruri hale geldi. Birlikte mücadele edip kazanacağız” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Mutasyonlu virüs aynı yolla ancak daha hızlı yayılıyor. Kısıtlamalar zaruri hale geldi. Birlikte mücadele edip kazanacağız” dedi.

Bakan Koca, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada, Türkiye'nin il bazında 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısını gösteren haritayı paylaştı. Bakan Koca, şunları kaydetti: "100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısını gösteren insidans haritamızın güncel hali ektedir. Mutasyonlu virüs aynı yolla ancak daha hızlı yayılıyor. Kısıtlamalar zaruri hale geldi. Birlikte mücadele edip kazanacağız.”

 

İşte İstanbul, Ankara, İzmir ve Konya’daki Son Durum

 

İllere göre haftalık Covid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul’da 804,97, Ankara’da 419,06, İzmir’de 304,07 oldu. Konya ise 495,24 oldu.

 

En Çok Vaka Görülen 5 İl

 

Haftalık verilere göre Kırklareli, İstanbul, Çanakkale, Yalova ve Kastamonu 100 bin kişide en çok covid-19 vakası görülen iller oldu.

 

En Az Vaka Görülen 5 İl

 

Haftalık verilere göre Şırnak, Hakkari, Van, Şanlıurfa ve Mardin 100 bin kişide en az covid-19 vakası görülen iller oldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.