TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya: ‘Mücadeleye Devam Edeceğiz’

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya: ‘Mücadeleye Devam Edeceğiz’
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya: “Mücadeleye devam edeceğiz. Ülke turizmine hep birlikte katkı yapıyoruz. Tek eksiğimiz Seyahat Acentaları Yasası’dır. Eğer bu yasa çıkmazsa sektörümüz giderek zayıflatacaktır”

TÜRSAB Başkan adayı olan ve Konya’da turizm ve seyahat acentalarıyla bir araya gelen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Mücadeleye devam edeceğiz. Ülke turizmine hep birlikte katkı yapıyoruz. Tek eksiğimiz Seyahat Acentaları Yasası’dır. Eğer bu yasa çıkmazsa sektörümüz giderek zayıflatacaktır” dedi.

Konya’da bir otelde, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın Konya’daki acentalarla buluştuğu programa, TÜRSAB Yönetim kurulu Üyesi ve Hürsad Başkanı Diyaeddin Şahin, Yönetim kurulu üyesi Tolga Gencer, Mersin B.T.K. Başkanı Hakan Bayındır ile Konya B.T.K. Başkanı Özdal Karahan, yönetim kurulu üyeleriyle Konya ve Karaman illerindeki turizm ve seyahat acantaları katıldı.

Birliğin çalışmalarını ve yeni döneme ilişkin hedeflerini paylaşan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, acentaların sorun ve taleplerini dinledi.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya yaptığı konuşmada, “Üyelerimizi dinlemek, yaptığımız çalışmaları ve hedeflerimizi aktarmak için çıktığımız Türkiye turumuzda bugünkü durağımız Konya oldu. Sizlerle bir aradayız. Pandemi döneminde sağlık çalışanlarıyla birlikte bizde çalışabildik. Bu dönemde AB ülkelerinde hibe ve destek verildi. Bizlere hibe verilmedi. Sektörü rahatlatacak olan Seyahat Acentaları Yasası çıkar demiştik ama olmadı. Bu yasanın çıkacağını söyleyen bakan en sonunda yasanın çıkmayacağını söyledi. Bakan bu yasayı TBMM’sine sevk etmiyor. Ancak mücadeleye devam edeceğiz. Ülke turizmine hep birlikte katkı yapıyoruz. Tek eksiğimiz Seyahat Acentaları Yasası’dır. Eğer bu yasa çıkmazsa sektörümüz giderek zayıflatacaktır. Ülkemiz bir seçime gidiyor. Umarız bizlerin taleplerini yerine getirerek, Seyahat Acentaları Yasası’nı çıkararak, sektörü rahatlatırlar. Bizim tek derdimiz her zaman seyahat acentalarının hakkını, hukukunu korumak ve sorunlarının çözümü için elimizden geleni yapmaktır. Yeni dönem için desteğinizi bekliyoruz. Toplantılarımıza katılarak sektörümüze ve mesleğimize sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Özdal Karahan Yeniden TÜRSAB Konya B.T.K. Başkan Adayı

TÜRSAB Konya B.T.K. Başkanı Özdal Karahan ise, 5 Ekim’de yapacakları kongrede yeniden başkan adayı olduğunu açıklayarak, “Değerli meslektaşlarımız Genel Başkanımız Firuz Bağlıkaya ve yönetimiyle birlikte çalıştık. Genel merkezde yapılan toplantılara katılarak sorunlarımızı ve taleplerimizi ilettik. Seyahat Acentaları Yasası kabul edilirse yaşanılan bütün sorunlar bitecek diye beklerken, çıkarılmaması yönünde bir dirençle karşılaştık. Bu yasa çıkmazsa sektörü iyi bir gelecek beklemiyor. Biz Konya’da pandemi sürecinde neler yapılacağına yönelik 20 madde hazırlayarak genel merkezimize gönderdik. Bizler her ne olursa olsun. Her şeyi genel merkezden beklememeliyiz. Sizlerden isteğimiz her şeyden önce birliğimize ve sektörümüze sahip çıkmanızdır. TÜRSAB Konya B.T.K. olarak özgür bir yönetim sergiledik. Bundan sonra da birlikte çalışacağız. Birlikte yöneteceğiz ve birlikte sektörümüze sahip çıkacağız. 5 Ekim’de yapılacak olan Konya kongremizde yeniden TÜRSAB Konya B.T.K. başkanlığına adayım. Desteğinizi bekliyorum. Bugüne kadar verdiğiniz desteklerden dolayı da sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.