Üreticiye 540 Bin Adet Daha Lavanta Fidesi Desteği

Üreticiye 540 Bin Adet Daha Lavanta Fidesi Desteği
Konya Büyükşehir Belediyesi, susuz tarım modeliyle yapılan üretimi artırmak için Güneysınır ve Çumra ilçelerinde üreticiye 540 bin adet lavanta fidesi desteğinde daha bulundu. Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, geçtiğimiz yıl da 1,2 milyon lavanta fidesi desteğinde bulunduklarını anımsattı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, tarım şehri Konya’yı lavantanın merkezi yapmak için fide desteklemelerine devam ediyor.

 

Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Çumra ve Güneysınır ilçelerinde çiftçilere lavanda fidesi desteğinde bulunduklarını ifade ederek, desteklemelerin hayırlı olmasını, çiftçilerin bereketli bir yıl geçirmesini diledi.

 

540 Bin Adet Lavanta Fidesi Desteğinde Bulunduk

 

Başkan Altay, lavantayla hem kırsal kalkınmaya katkı sağlamayı hem de görselliği ile turizm destinasyonlarına ev sahipliği yapmayı hedeflediklerini belirterek, “Susuz tarım modeliyle yapılan üretimi artırmak için önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda lavanta üretiminin daha fazla alana yayılması için Güneysınır ve Çumra ilçemizde üreticilerimize 450 bin metrekare farklı alana dikilmek üzere bu yıl 540 bin adet lavanta fidesi desteğinde bulunduk. Geçtiğimiz yıl da 1,2 milyon lavanta fidesi desteğinde bulunmuştuk. Ayrıca kurmuş olduğumuz tıbbi aromatik bitki bahçesinde de 20 bin adet lavanta fidesi ekimini gerçekleştirdik. Bahçemizde üretilecek lavanta fidelerini desteklemeler kapsamında üreticilerimize dağıtmayı ve belediyemizin fide maliyetlerini azaltılmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Çiftçilerimiz Lavonya Markasıyla Ek Kazanç Sağlayacak

 

Konya Büyükşehir Belediyesi Lavanta Damıtma Tesisi'nin de hizmet vermeye başladığını hatırlatan Başkan Altay, “Lavantanın en önemli ekonomik değerini oluşturan lavanta yağını da damıtma tesisimizde çıkarıyoruz. Çıkarmış olduğumuz bu yağlardan çiftçimize ek bir kazanç sağlamak amacıyla tescil alma aşamasında olan ‘Lavonya’ markasını kurduk. Lavonya ismiyle lavanta sabunu, lavanta kolonyası ve lavanta kremi üretimi gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Desteklerden Dolayı Çiftçilerden Büyükşehir’e Teşekkür

 

Lavanta fidesi desteğinden faydalanan çiftçiler ise lavantanın veriminin ve kazancının yüksek olduğunu belirterek, kendilerine her zaman destek olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ettiler.

 

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.