Üretim Rekoru Kıran Türkşeker’den ‘Fabrikalar Buluşması’

Üretim Rekoru Kıran Türkşeker’den ‘Fabrikalar Buluşması’
Son üretim sezonunda 1 milyon 73 bin ton şeker üreterek planlı üretime geçildikten sonraki tüm zamanların üretim rekorunu kıran Türkşeker, ‘Yeni Dönem Yeni Yaklaşımlar’mottosuyla ‘Fabrikalar Buluşması’nı gerçekleştirdi.

2020/2021 üretim döneminde 1 milyon 73 bin ton şeker üreterek planlı üretime geçildikten sonraki tüm zamanların üretim rekorunu kıran Türkşeker, 2020/2021 üretim dönemi raporlarının ve 2021/2022 üretim dönemi planlarının değerlendirildiği toplantıyı gerçekleştirdi.

 

Yeni Dönem, Yeni Yaklaşımlar!

 

Pancar üretimindeki bir asırlık tecrübesinin ardından pancar dışı ürünlerde de “Sözleşmeli Tarım” sürecini başlatan Türkşeker’in 2021 Fabrikalar Buluşması’nın mottosu “Yeni Dönem, Yeni Yaklaşımlar” oldu.

 

Türkşeker’de Stratejiler ile Yönetim!

 

Geleneksel olarak her yıl fabrikalar buluşması yapan Türkşeker, son üç toplantısında mutlaka bir “Swot Analizi” yapıyor ve yapılan analizlere göre de stratejiler belirliyor. 2019 yılı itibari ile belirlenen bu stratejiler ile çok ciddi değişim ve dönüşüm gerçekleştiren Türkşeker, bu yıl yapılan swot analizini Eğitimci ve Yönetim Danışmanı Özden Cengizoğlu moderatörlüğünde gerçekleştirdi.

 

Programın ilk gününde Türkşeker Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Mücahit Alkan’ın “Neler Yaptık? Neler Yapacağız?” başlıklı bir sunumu oldu. Yapılan sunumda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yılında verdiği pancar fiyatı ile pancar ve şeker üretiminin rekor seviyede arttığı ve 2020/2021 üretim döneminde şeker sanayinin 435 bin ton ihraç amaçlı şeker ürettiği dile getirildi.

Türkşeker’in de ürettiği ihraç amaçlı şeker ile 35 milyon dolar ihracat yaptığına vurgu yapıldı.

 

Alkan, pandemi döneminde etil alkol üretimi ile sağlık sektörüne can suyu olunduğuna, Vakıf Katılım ile birlikte yeni kurulan Türkşeker Tarım A.Ş ile ise “Tarladan Rafa” felsefesi ile ürettiği ürünler ile gıda sektörünün regülasyonuna büyük katkıda bulunulduğuna, sözleşmeli tarım ile çiftçi maliyetlerinin ciddi anlamda minimize edildiğine, yeni alınan 1500 personelle insan kaynağı probleminin önemli ölçüde çözüldüğüne, doğu illerinde çiftçiye verilen primle üretimin iki katına çıkarıldığına, küspe ve melas gibi yan ürünlerin daha katma değerli hale getirildiğine, fire ve polar farkları ile ilgili mücadele edilerek üretim maliyetlerinin minimize edildiğine ve salçalık domates, patates ve kapya biber gibi ürünlerde hasat döneminde çiftçi lehine piyasanın regüle edildiğine dikkat çekti.

 

Türkşeker’de Entegre Üretim Modeli!

 

Yeni yaklaşımlar konusunda da Alkan, yapılacak yeni yatırımlar ile birlikte enerji ve bakım onarım maliyetlerinin minimize edileceğine, pancardaki polar varlığından daha fazla istifade edileceğine vurgu yaptı.

 

Alkan, Ankara Şeker Fabrikası’nda devreye alınan 23 bin metrekare topraksız seranın diğer fabrikalara da uygulanarak, “Entegre Üretim Modeli”ni hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti. Alkan, aynı zamanda küspe pellet, yem, maya, alkol, organomineral gübre gibi ürünleri de entegre üretim modeli kapsamında üretmeyi hedeflediklerini dile getirdi. 

 

Fabrikaların Röntgeni Çekildi!

 

Toplantının ikinci gününde ise Türkşeker’e bağlı fabrikaların röntgeni çekildi. Heyecan, azim ve ekip ruhunun üst düzeyde olduğu toplantıda fabrika müdürleri, fabrikaların performans kriterlerine ilişkin sunumlar gerçekleştirdi.

 

Malatya Şeker Fabrikası Zirvede!

 

Programın sonunda 2020/2021 üretim döneminde dereceye giren fabrikalara ödül verildi. Dokuz farklı kritere göre yapılan performans değerlendirmesi sonucunda; Malatya Şeker Fabrikası birincilik, Ereğli Şeker Fabrikası ikincilik, Erciş Şeker Fabrikası üçüncülük, Eskişehir Şeker Fabrikası ise dördüncülük ödülü aldı.

 

Ankara ve Yozgat Fabrikalarına Özel Teşekkür!

 

Program sonunda ayrıca Yozgat Şeker Fabrikası’nın akışkan yataklı kazanının yapılmasına sunduğu katkılardan dolayı Yozgat Şeker Fabrikası Müdürü Bedirhan Aka’ya ve Türkşeker’in Ankara Şeker Fabrikası yerleşkesinde kurduğu topraksız seranın yapım sürecindeki katkılarından dolayı da Ankara Şeker Fabrikası Müdürü Mustafa Uslu’ya teşekkür belgesi verildi.

 

 

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.