Vali Özkan: ‘Konya’da 45 Yaş Altı Pozitif Vaka Oranında Artış Var’

Vali Özkan: ‘Konya’da 45 Yaş Altı Pozitif Vaka Oranında Artış Var’
Konya’da Vali Özkan Başkanlığında Pandemi Güncel Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi. Vali Özkan, Özellikle son dönemlerde 45 yaş altı vatandaşlarda pozitif vaka oranının ciddi bir şekilde artış gösterdiğini belirterek, aşısını yaptırmayan ya da günü gelmesine rağmen 2. ya da 3. dozunu tamamlamamış olan vatandaşlardan aşılarını ivedilikle yaptırmalarını istedi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ve sağlık yöneticileri ile pandemi değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Kentte sürdürülen sağlık hizmetleri ile korona virüs ile mücadele çalışmaları hakkında detaylı bilgiler alan Vali Özkan, aşılama süreci, vaka sayıları, filyasyon, hastanelerdeki doluluk oranları ve okullardaki son durum ile ilgili gerçekleştirilen sunumlar sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Özellikle son dönemlerde 45 yaş altı vatandaşlarda pozitif vaka oranının ciddi bir şekilde artış gösterdiğini ifade eden Vali Özkan, aşısını yaptırmayan ya da günü gelmesine rağmen 2. ya da 3. dozunu tamamlamamış olan vatandaşlardan aşılarını ivedilikle yaptırmalarını istedi.

Vali Özkan toplantının ardından Meram Belediyesi’ne ait Kozağaç Mahallesi’nde hayırsever tarafından yaptırılacak olan aile sağlığı merkezi ile ilgili bilgiler aldı. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ile İş İnsanları Seyit ve Mehmet Acar kardeşler tarafından imzalan protokolü onaylayarak hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Özkan, arsa tahsisinde bulunan Meram Belediyesine ve hayırsever iş insanlarına teşekkür etti.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.