Vali Toprak’tan Beyşehir’de tarihi mekanlarda inceleme

Vali Toprak’tan Beyşehir’de tarihi mekanlarda inceleme
Konya Valisi Toprak: “Çatalhöyük’ten Obrukhan’a kadar ilimizin her tarafı turistlik tarihi ve kültürel eserlerle dolu. 5-10 seneye ben herkesin kafasındaki imajdan çok farklı bir Konya’nın sadece Türkiye’ye değil dünyaya da bir vitrin olacağından adım gibi eminim"

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, “Çatalhöyük’ten Obrukhan’a kadar ilimizin her tarafı turistlik tarihi ve kültürel eserlerle dolu. 5-10 seneye ben herkesin kafasındaki imajdan çok farklı bir Konya’nın sadece Türkiye’ye değil dünyaya da bir vitrin olacağından adım gibi eminim" dedi.

Vali Toprak, beraberinde Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Belediye Başkanı Adil Bayındır’la Konya’nın Beyşehir ilçesinde tarihi mekanlarda incelemelerde bulundu.

Kubadabad Sarayları ile Eflatunpınar Hitit Kutsal Anıtı ve Havuzunda incelemelerin ardından Vali Toprak, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe ziyaretleriyle şehrin güzelliklerini keşfetmeye devam ettiklerini vurguladı.

Tarihi Kubadadab Sarayları ile Eflatunpınar Hitit Kutsal Anıtı ve Havuzunu da bu anlamda ilk kez ziyaret ettiğini ifade eden Vali Toprak, bu tarihi mekanların Konya ilinin geniş bir turizm potansiyelinin çok önemli iki parçası olduğunu hatırlattı.

Vali Toprak, bölge ile ilgili Konya Büyükşehir Belediyesinin projeler hazırladığını kaydetti.

“DÜNYAYA KAZANDIRILACAK ESERLERİN FIŞKIRDIĞINI GÖRÜYORUZ”

Beyşehir Gölü'nün Konya ve Türkiye coğrafyasına ayrı bir güzellik sunduğunu anlatan Vali Toprak, "Beyşehir’in her tarafından, turizme kazandırılacak, kültüre kazandırılacak, hatta dünyaya kazandırılacak eserlerin fışkırdığını görüyoruz. Beyşehir’den her geldiğimizde yeni bir bölümünü keşfediyoruz ve doyamıyoruz açıkçası. Büyükşehir Belediyemizin çok ciddi hazırlık yaptığı, her türlü ayrıntısına kadar planlanmış projeler hazır. Diğer ilçelerimizde de 40 civarında ciddi projelerimiz var. Bunların büyük çoğunluğu da kabul gördü. Bizim avantajımız bir tarafımız Antalya, bir tarafımız Kapadokya turizmin en gözde 2 mekanından bahsediyoruz. Biz de bunların tam ortasına yerleşmiş durumdayız coğrafi olarak da ulaşım çok kolay. Çatalhöyük’ten Obrukhan’a kadar ilimizin her tarafı turistlik tarihi ve kültürel eserlerle dolu. 5-10 seneye ben herkesin kafasındaki imajdan çok farklı bir Konya’nın sadece Türkiye’ye değil dünyaya da bir vitrin olacağından adım gibi eminim" diye konuştu.

 

 

 

 

(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.