Yabancı Misyon Şeflerinden Tropikal Kelebek Bahçesine Ziyaret

Yabancı Misyon Şeflerinden Tropikal Kelebek Bahçesine Ziyaret
"5. İslami Dayanışma Oyunları Kültürel Tanıtım Etkinliği" programı kapsamında Konya'ya gelen Yabancı Misyon Şefleri, Tropikal Kelebek Bahçesi’ni ziyaret etti.

Konya bu yıl 9-18 Ağustos tarihleri arasında 5. İslami Dayanışma Oyunları'na ev sahipliği yapacak. 56 ülkeden yaklaşık 3 bin sporcunun katılımı ile gerçekleşecek olan bu büyük organizasyon öncesi şehir önemli misafirleri ağırladı. 45 ülkeden 82 Yabancı Misyon Temsilcisi ve aileleri düzenlenen tanıtım programında bir araya geldi. Heyet düzenlenen program kapsamında Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan Tropikal Kelebek Bahçesi'ni de ziyaret etti.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, ziyarette heyete ev sahipliği yaptı.

Ziyarette gelen heyete Avrupa'nın en büyük kelebek uçuş alanı olan Tropikal Kelebek Bahçesi’nde sürdürülen faaliyetler ve kelebeklerin tropikal yaşam öyküleri ile ilgili bilgiler verildi.

Başkan Pekyatırmacı: "Konya Önemli Bir Organizasyona Ev Sahipliği Yapacak"

Konya'da Yabancı Misyon Şefleri'ni ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı şunları kaydetti: "Şehrimiz Ağustos ayında büyük ve önemli bir kültürel organizasyona ev sahipliği yapacak. Konyamızın uluslararası düzeyde tanıtımına büyük katkı sağlayacak bu organizasyon öncesinde bir çok ülkeden Yabancı Misyon Şefleri şehrimize geldiler. Kendilerini burada ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. 56 İslam ülkesinden 3 bini aşkın sporcu ile gerçekleştirilecek oyunların İslam coğrafyasında spor vesilesi ile dostluk, kardeşlik ve birlikteliği geliştireceğine, kardeşlik bağlarının güçlenmesine vesile olacağına inanıyorum. Bu vesile ile şehrimize ziyarete gelen misafirlerimize, ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

Ziyaret günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.