‘Yaşayan Miras Çini’ Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu

‘Yaşayan Miras Çini’ Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu
Selçuklu Belediyesi tarafından düzenlenen “Yaşayan Miras” isimli ulusal çini yarışmasının ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Selçuklu Belediyesi’nin, ecdadın kadim bir geleneği olan çini sanatını gelecek nesillere tanıtmak ve bu sanatta farkındalık oluşturmak için düzenlediği “Yaşayan Miras” isimli çini yarışmasının ödülleri Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

Düzenlenen ödül törenine AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya İl Müftüsü Ali Öge, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Süleyman Savran, Selçuklu İlçe Müftüsü Bekir Derin, akademisyenler, jüri üyeleri, meclis üyeleri ve yarışmacılar katıldı.

Kaşi ve Evani olmak üzere iki kategoriden oluşan, katılımcıların bir kategori ve bir eserle katıldığı yarışmada Kaşi kategorisinde  Burcu Umut Tatar “Firuzeli Ağ” isimli eseriyle birinci, Zeliha Özücan “Kubadabad” eseriyle ikinci, Emel Yılmaz “Derun-İ Mektup” eseriyle üçüncü olurken; Evani kategorisinde  Melahat Büyüksütçü “Düğüm Geçme” eseriyle birinci, Gizem Tosun Aktaş “1071” eseriyle ikinci,  İlyas Doğan “Cem” eseriyle üçüncü oldu.

Ödül töreninin sonrasında programa katılan protokol,  sergiyi gezerek eser sahiplerinden çinilerle ilgili bilgi aldılar.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.