Yenidoğan Ölümlerinin Azalmasında ‘Canlandırma Programı’ Çok Önemli

Yenidoğan Ölümlerinin Azalmasında ‘Canlandırma Programı’ Çok Önemli
Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç, yenidoğan ölümlerinin azalmasında Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitiminin öneminin büyük olduğuna dikkati çekti.

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç, yenidoğan ölümlerinin azalmasında Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitiminin öneminin büyük olduğuna dikkati çekti.

Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından doğumda gelişebilecek yenidoğan ölümlerini ve oksijensiz kalmaya bağlı sorunları en aza indirmek amacıyla Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitimi düzenlendi.  24-26 Kasım tarihleri arasında hastane toplantı salonunda verilen eğitimlere kamu, üniversite ve özel hastanelerin doğum servislerinde görev yapmakta olan 12 sağlık personeli katıldı. Pandemi koşulları dikkate alınarak gerçekleştirilen ve kurs sonunda yapılan sınavlar sonrası başarılı olan kursiyerlere sertifika verildi.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hanifi Soylu ve Doç. Dr. Murat Konak, Konya Şehir Hastanesi’nde görev yapmakta olan Uzm. Dr. Beyza Özcan, Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nden Uzm. Dr. Esma Keleş Alp ve aynı hastaneden Ebe Leyla Pamuk verilen NRP kursunda eğitmen hoca olarak bulundular.

Kursun son günü yapılan sınavların ardından kursiyerlerle ve eğitmen hocalar ile bir araya gelen İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç, yenidoğan ölümlerinin azalmasında Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitiminin öneminin büyük olduğuna dikkati çekerek kursta emeği olan akademisyenlere ve tüm çalışanlara teşekkür etti. Böylesine önemli bir konunun uluslararası düzeyde deneyimi olan hocalar tarafından kursiyerlere verilmesini de ayrıca önemsediğini söyleyen Prof. Dr. Koç, “Bir canın kurtuluşu dünyanın kurtuluşuna bedeldir. O nedenle vereceğiniz hizmet çok kıymetli bir hizmet. Bunun bilinci ile çalışmanızı ve aldığınız sertifikanın güzel hizmetlere vesile olmasını dilerim” dedi.

NRP eğitimi ile yenidoğan bebeklere doğum sonrası uygun yaklaşımın sağlanması, ölüm ve sakatlıkların azaltılmasının hedeflendiğini belirten Prof. Dr. Hanifi Soylu’da verilen eğitimler sayesinde yenidoğan ölüm hızında ciddi oranda azalma sağlandığını vurguladı. Konya’nın bu konuda örnek bir şehir olduğunun altını çizen Prof. Dr. Soylu, “Şehrimizde yenidoğan ekibi çok aktif ve dinamik arkadaşlardan oluşuyor. Böyle bir ekibin bir parçası olduğum için ben de son derece mutlu ve gururluyum” şeklinde konuştu.

Yenidoğan Canlandırma Kursu organizasyonuna ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Erkan Ataş’da “Değerli eğitimcilerimize, programı düzenleyen ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, mesleki yaşamlarında önemli katkılar sağlayacağı inancıyla sertifika almaya hak kazanan tüm ekip arkadaşlarımı kutluyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından eğitimcilere teşekkür belgeleri İl Sağlık Müdürümüz,  tarafından takdim edilerek program toplu çekilen hatıra fotoğrafı ile sonlandırıldı.

 

 (Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.