YHT'nin Unuttuğu Adam Ankara'ya Zorunlu Yolculuk Yaptı

YHT'nin Unuttuğu Adam Ankara'ya Zorunlu Yolculuk Yaptı
Konya'da yaşayan Mutlu Öcal Ankara'dan kendisini ziyarete gelen anne ve babasını yolcu etmek için YHT'yi tercih etti ve başına gelmeyen kalmadı. Öcal, iddiaya göre 15 Eylül Pazar günü saat 14.05 Konya- Ankara seferi yapan trene anne ve babası için bilet aldı. Trenin perona geç yanaşması sebebiyle yaşlı anne, babasını trene alelacele bindiren Mutlu Öcal, kapıların kapanmasıyla birlikte hareket eden trenin içinde unutuldu ve Ankara'ya zorunlu yolculuk yaptı.

Konya'da yaşayan Mutlu Öcal 15 Eylül Pazar günü, Ankara'dan kendisini ziyarete gelen anne ve babasını geri göndermek için Yüksek Hızlı Treni (YHT) tercih etti. İddiaya göre Saat 14.05 Konya- Ankara seferi yapan trene 2 kişilik bilet alan Öcal, saat 13.30'da anne ve babasıyla birlikte Konya Garı’na geldi. Trenin henüz peronda hazır bulunmadığını gören Mutlu Öcal, 80 yaşını aşmış anne ve babasını yolcu bekleme salonuna aldı. Trenin 13.55'de perona yanaşması üzerine yüzlerce yolcunun alelacele trene binmeye çalıştığını söyleyen Öcal, "Tren istasyonda olmasına rağmen yolcu bindirme peronuna geç yanaştı. Bunun üzerine vatandaşlar kapılara akın etti. Annem ve babam yaşlı insanlar. Hatta babam geçirdiği bir felçten dolayı yürümekte zorluk yaşıyor. Bu yüzden trene binmeleri için birisinin refakat etmesi gerekiyordu. Görevlilerin başkasına refakat etmesinden dolayı kimliğimi bilet kontrol noktasına bırakmam halinde anne ve babama refakat edebileceğim söylendi. Bende kimliğimi bırakarak anne ve babama refakat ettim" dedi.

"KİMLİĞİM KONTROL NOKTASINDA OLDUĞU HALDE TRENDE UNUTULDUM"

Anne ve babasını trendeki yerlerine oturttuktan sonra trenin hareket etmeye başladığını ifade eden Öcal, "Annem ve babamı trendeki yerlerine yerleştirdikten sonra rötar yapan trenin  kapıları kapandı. Kimliğim kontrol noktasında olduğu halde trenin içinde unutuldum ve Ankara'ya zorunlu yolculuk yapmak mecburiyetinde kaldım" diye konuştu.

"KONYA'YA GERİ DÖNMEK İÇİN BİLET BULAMADIM"

YHT'den Ankara'da  indikten sonra Konya'ya  dönmek için bilet bulamadığını savunan  Öcal, şunları kaydetti: "Ankara Garı'nda indikten sonra Konya'ya geri dönmek için gişeden bilet almak istedim ama bilet kalmadığını söylediler. Sonra tesadüfen zorunlu yolculuk yaptığım trendeki görevlilerle karşılaştım ve durumu anlattım. Görevliler telefonla birkaç yeri arayıp bana yer ayarladılar ve tekrar Konya'ya döndüm."

(Müslüm Evci / Haber Kent/ Özel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.