Yiğit: ‘Okullardaki Şiddet ve Darp Olayları Yüzünden Güvenliğimizden Endişeliyiz’

Yiğit: ‘Okullardaki Şiddet ve Darp Olayları Yüzünden Güvenliğimizden Endişeliyiz’
Konevi Anadolu Lisesi’nde meydana gelen şiddet ve darp olayları dolayısıyla okul önünde bir basın açıklaması yapan Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit ve yönetim kurulu üyeleri, Konya Valisi’nden bu tür olayların önüne geçmesini istedi.

Konevi Anadolu Lisesi’nde meydana gelen şiddet ve darp olayları dolayısıyla okul önünde bir basın açıklaması yapan Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit ve yönetim kurulu üyeleri, Konya Valisi’nden bu tür olayların önüne geçmesini istedi.

Konevi Anadolu Lisesi önünde yapılan basın açıklamasına Türk-Eğitim sen Konya İki Nolu Şube Başkanı Fatih Çakmaktepe ve yönetim kurulu üyeleri de katılarak destek verdi.

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, yaptığı açıklamada okullarda yaşanılan şiddet ve darp olaylarından dolayı güvenliklerinden endişe duyduklarını belirterek, şunları kaydetti: “Geçen günlerde burada, Konevi Anadolu Lisesi’nde şiddet olaylarına maalesef bir yenisi daha eklenmiştir. Bu şiddet neticesinde okulumuzun hizmetlisi darp edilmiş. Öğretmenlerimiz ve okul idarecilerimiz büyük bir tehlike atlatmıştır. Buradan polisimize göstermiş oldukları fedakârlıktan dolayı huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Maalesef Konya’mızın birçok okulunda ve özellikle de liselerimizde gerek okul idarecilerimizin gerekse öğretmenlerimizin üstün gayretleri olmasa inanın çok daha büyük olaylarla karşılaşacağız.”

“Tüm bu olan veya olacak olan olayların tek sebebi, Konya’mızda yapılan planlama hatalarıdır” diyen Yiğit, “Şu anda önünde bulunduğumuz Konevi Anadolu Lisesi’nden örnek vereyim. Geçen sene bu lisenin mevcudu 1000 iken ve tekli öğretim varken, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün planlaması ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün buna onay vermesinin yüzünden 1000 kişilik okulumuz 1900 sayısına ulaşmış ve bu yüzden tekli öğretimden ikili öğretime geçmek zorunda kalmıştır. Sınıf mevcutları maalesef şu anda 40-45 öğrenciden oluşmaktadır. Şimdi size çevre okullarda ki ortalama sınıf mevcutları hakkında bilgi vereceğim. Mahmut Sami Lisesi sınıf mevcudu ortalama 13,evet yanlış duymadınız ortalama 13. Selçuklu Hocacihan Lisesi ortalama sınıf mevcudu 20 ve İsmail Kaya Lisesi ortalama sınıf mevcudu 29’dur. Şimdi anladınız mı bu olaylar neden oluyor” ifadelerini kullandı.

 

“Sonu Bir Hiç. Yediğimiz Dayakla Kalıyoruz”

 

Bütün olanların sebebinin plansızlık ve programsızlık olduğunu öne süren Yiğit, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Tamamen plansızlık, programsızlık, bakanlığa şirin gözükme gayretlerinden dolayı olan çocuklarımıza, öğretmen ve idarecilerimize ve velilerimize oluyor. Buradan Sayın Konya Valimize seslenmek istiyorum. Bir kez olsun bakın abartmıyorum. Bir kez olsun bu şehirde eğitim sendikalarıyla görüştünüz mü? Bir kez olsun bu şehirde ki okullarda ne gibi sıkıntılar var. Çözüm önerileriniz nedir diye sordunuz mu? Kusura bakmayın Sayın Valim, okullarımızda ki bu adaletsiz dağılımın önüne geçip geçmemek bakanlığın değil sizin elinizde. Sakın ‘Bizlik bir durum yok. Bakanlığı ilgilendiriyor’ diyemezsiniz. Çünkü bu duruma çözüm bulmak sizin inisiyatifinizde öğretmenlerimiz, idarecilerimiz, öğrencilerimiz tamamen kaderine terk edilmiş durumdadır. Çoğu okullarımızda ne güvenlik görevlisi ne de hizmetli var. Bu okulumuz aylarca bağlı bulunduğu Selçuklu İlçe Eğitim Müdürlüğüne, güvenlik görevlimiz yok, öğrenci mevcudu fazla olduğu için ciddi olaylar yaşamak zorunda kalabiliriz diye uyardığı halde, bırakın olumlu veya olumsuz cevap vermeyi, cevap dahi verilmemiştir. Okullarımız Allaha emanettir. Elini kolunu sallayan istediği gibi okullara geliyor, istediği öğrenciyi, canının istediği öğretmeni veya idareciyi dövüp gidiyor. Sonra ne mi oluyor? Kocaman bir hiç oluyor. Polisimiz yakalıyor. Savcılarımız ve Hâkimlerimiz serbest bırakıyor. Yediğimiz dayakla kalıyoruz. Hatta bazen sadece dayak yediğimize şükreder hale geldik. Evlerimize ailelerimize sağ salim kavuştuk diye teselli ediyoruz kendimizi. Böyle bir eğitim sisteminden ne hayır bekliyorsunuz. Bu anlayışla 4+4+4 de yapsan 3-5-2 de yapsan olmaz kardeşim olmaz. Türk Eğitim-Sen Konya 2 Nolu şube Başkanı Fatih Çakmaktepe’ye ve yönetimine de bizlere verdiği destekten dolayı da teşekkür ediyoruz.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.