“Yılda 166 Bin 149 Hastanın İmdadına Yetiştiler”

“Yılda 166 Bin 149 Hastanın İmdadına Yetiştiler”
“ONLAR BİR UMUT, BİRER KAHRAMAN”: Konya’da 112 Acil Sağlık Ekipleri, 166 bin 149 hastanın imdadına yetişti. Konya’da hava, kara ve motorize ekipleri ile hastaların en zor anlarında yanlarında olduğunu hissettiren Acil Sağlık Ekipleri, gelen ve yardım çağrılarında zamanla yarışıyor. Geçen yıl helikopter ambulans 209, uçak ambulans 34 defa havalanırken, kar paletli ambulans 627, motosikletli ambulans 612 kişinin yardımına koştu.

Konya’da 112 Acil Sağlık Ekipleri, 166 bin 149 hastanın imdadına yetişti. Konya’da hava, kara ve motorize ekipleri ile hastaların en zor anlarında yanlarında olduğunu hissettiren Acil Sağlık Ekipleri,  gelen ve yardım çağrılarında zamanla yarışıyor. Geçen yıl helikopter ambulans 209, uçak ambulans 34 defa havalanırken, kar paletli ambulans 627, motosikletli ambulans 612 kişinin yardımına koştu.

Kar, kış demeden yılın her günü 24 saat hizmet veren Acil Sağlık Ekipleri, saniyelerin önemini en iyi anlayanlardan. Yardım bekleyen ve yaşama tutunmalarını sağlayacağına inanan kişiler için Onlar bir umut, bir kahraman.

112 Acil Sağlık ekipleri ‘imdat’ çağrısı üzerine zamanla yarışıyorlar. Yeri geliyor devreye helikopter ambulans giriyor. Ambulansların giremediği ve trafiğin yoğun olduğu yerlerde ise motorize ekipler, zorlu kış şartlarında ise kar paletli ambulanslarla gerekli acil tıbbi yardım yapılıyor.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Acil Sağlık hizmetlerinin amacının en kısa sürede sağlık yardımına ihtiyaç duyan vatandaşlara ücretsiz olarak ulaşmak olduğunu belirterek, Konya’da 78 Acil Sağlık İstasyonu ve 161 ambulansla sağlık hizmeti verdiklerini kaydetti.

Geçen yıl  112 Acil Çağrı Sistemi’ne 2 milyon 334 bin 84 çağrı geldiğini açıklayan Prof. Dr. Koç, “112 Acil Sağlık ekipleri, geçen yıl 166 bin 149 vakaya müdahale etti. Helikopter ambulans 209, uçak ambulans 34 defa, kar paletli ambulans 627, motosikletli ambulans 612 vakaya ulaştı. Acil Sağlık ekiplerimiz ulaşım imkanları ve zamanında müdahaleleriyle gerçekten göz doldurmaktadır” diye konuştu.

(Mürsel Çetin / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.