Yine Konya: Yine Eğlence Mekanı: 37 Kişiye Ceza

Yine Konya: Yine Eğlence Mekanı: 37 Kişiye Ceza
Sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen faaliyetlerine devam eden iki eğlence mekanına polisin düzenlediği baskında 37 kişiye cezai işlem uygulandı.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısında çok yüksek riskli illeri gurubunda yer alan Konya’da yasaklara rağmen eğlence hız kesmiyor.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, merkez Selçuklu İlçesi Musalla Bağları Mahallesi Ahmet Hilmi Nalçacı Caddesi’ndeki bir eğlence mekanına baskın, Horuzluhan Mahallesi Efsane Sokak'ta faaliyet gösteren bir eğlence mekanına da denetim gerçekleştirdi.

Ruhsatsız iş yerinde arama ve denetim yapan polis ekipleri, iş yerinde canlı müzik yapıldığı ve alkollü içki servisinin olduğu, kapalı alanda sigara kullanımı ile sosyal mesafe kuralına uyulmadığını belirledi. Eğlence mekanındaki 12 şahsa sosyal mesafeye aykırılıktan ve sokağa çıkma yasağı ihlalinden cezai işlem uygulandı. Mekandaki 3 çalışana da kimlik bildiriminde bulunmamaktan tutanak tutuldu.

İş yeri sahibi L.T. ise hakkında gerekli işlemlerin yapılması için polis merkezine teslim edildi. Ruhsatsız olan iş yeri mühürlenerek faaliyetten men edildi.

İkinci eğlence mekanında yapılan denetimde ise iş yerinde tütün tüketimine izin verildiği ve alkollü içki servisi yapıldığı belirlendi. Belgesi olmadan canlı müzik yapıldığı tespit edilen mekandaki 15 şahsa sosyal mesafe kuralını ve sokağa çıkma yasağını ihlal etmekten cezai işlem uygulandı. 7 iş yeri çalışanına da kimlik bildiriminde bulunmamaktan tutanak tutuldu. İş yeri sorumlusu H.T. "Mühür bozma ve bulaşıcı hastalık tedbirlerine aykırı davranma" suçlarından hakkında işlem yapılması için polis merkezine teslim edildi. İş yeri ise zabıta ekipleri tarafından mühürlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.