Yokuş: ‘Eğitim Ödeneği Net Asgari Ücret Tutarında Olmalı ve Tüm Çalışanlara Ödenmeli’

Yokuş: ‘Eğitim Ödeneği Net Asgari Ücret Tutarında Olmalı ve Tüm Çalışanlara Ödenmeli’
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretim yılına hazırlık ödeneği bu yıl 1250 lira olarak belirlendi. Öğretim yılına hazırlık ödeneğine ilişkin TBMM’ye kanun teklifi veren İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda değişiklik yapılarak öğretim yılına hazırlık ödeneği kadrolu öğretmenlerimizin yanı sıra eğitim çalışanlarının tamamına ödenmelidir. Bunun yanı sıra öğretim yılına hazırlık ödeneği net asgari ücret tutarına yükseltilmesi gerekir” dedi.

Her yıl eğitim-öğretim yılının eylül ayında öğretmenlere verilen eğitim ödeneği bu yıl hakem kurulu kararı ile bin 250 lira olarak belirlendi. Öğretmen eğitim ödeneği ödemeleri bugünden de itibaren yatırılmaya başlanıyor.

 

“Eğitim Ödeneği Tüm Çalışanlara Ödenmeli”

 

Öğretim yılına hazırlık ödeneğine ilişkin TBMM’ye kanun teklifi veren İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda değişiklik yapılmasını istedi.

Kanun teklifinde öğretim ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına verilmesi gerektiğini savunan Yokuş, “Her eğitim öğretim yılı başında, öğretmenlerimizin bir takım zorunlu harcamaları olmaktadır. MEB bünyesindeki öğretmenlerimizin olduğu kadar, eğitim ve öğretim kurumlarında çalışan diğer kamu çalışanlarımız da zorunlu olarak pek çok harcama yapmaktadırlar. Hal böyle iken, sadece MEB bünyesindeki öğretmenlerimizin birtakım harcamaları için verilen “Eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneğinin diğer eğitim çalışanlarına da verilmesi gerekir. Her eğitim öğretim yılı başında MEB bünyesindeki öğretmenlerimize ödenen ‘Eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneği’nin okul öncesi dönemden başlayarak, yükseköğretimde dahil olmak üzere, eğitim çalışanlarının tamamına ödenmesi mağduriyetlerin son bulmasına imkan verecektir” ifadelerini kullandı.

 

 “Net Asgari Ücret Seviyesine Yükseltilmeli”

 

Yokuş, kanun teklifinde ayrıca bu yıl bin 250 lira olarak belirlenen öğretim yılına hazırlık ödeneğinin net asgari ücret seviyesine yükseltilmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: “Günümüz koşullarında tek maaşla geçim mücadelesini sürdüren eğitim çalışanlarımızın, gelir kalemlerinde bu düzenleme sayesinde bir rahatlama sağlanacaktır.  Bu sayede bütün kamu çalışanları arasında yaşanmakta olan, sosyal ve ekonomik koşullara ilişkin mağduriyet ve olumsuzlukların giderilmesi amaçlanmaktadır.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.