Yunak Tarihi Sanayi Yatırımına Kavuşuyor!

Yunak Tarihi Sanayi Yatırımına Kavuşuyor!
Yunak Belediye Başkanı Ali Konak, ilçeye kazandırılacak sanayi yatırımına ilişkin, “Bu fabrika Yunak ilçemizin en büyük yatırımlarından bir tanesi olacak. Bunun yer tahsisi ile ilgili olarak şirket temsilcileri ile imzalar atıldı. İlk etapta 4-5 ay içerisinde 10 milyonluk ön yatırım gerçekleşerek 50 kişinin üzerinde bir istihdam sağlanacak” dedi.

Yunak Belediye Başkanı Ali Konak, ilçeye kazandırılacak sanayi yatırımına ilişkin, “Bu fabrika Yunak ilçemizin en büyük yatırımlarından bir tanesi olacak. Bunun yer tahsisi ile ilgili olarak şirket temsilcileri ile imzalar atıldı. İlk etapta 4-5 ay içerisinde 10 milyonluk ön yatırım gerçekleşerek 50 kişinin üzerinde bir istihdam sağlanacak” dedi.

Konya’nın Yunak ilçesine Star Yağcılar A.Ş. tarafından kazandırılacak olan 10 milyon TL değerindeki yatırım ile hayata geçirilecek olan yeni treyler araç üstü ekipmanları fabrikası 2022 yılı içerisinde faaliyete geçecek.

İzmir Kemalpaşa`da faaliyet gösteren Star Yağcılar Araç Üstü Ekipmanları Konya’nın Yunak ilçesinde  üretim tesisi kurmak üzere çalışma başlattı. Araç üstü ekipman ve treyler sektöründe, faaliyet gösteren Star Yağcılar, Yunak’ta önümüzdeki aylarda fabrika kurmaya hazırlanıyor.

Yunak Belediye Başkanı Ali Konak’ın girişimiyle ilçeye kazandırılacak fabrika , Yunak’tan iç Anadolu bölgesi başta olmak üzere tüm Türkiye’ye  Treyler, Damper ,Dorse ve Araç Üstü Ekipmanları üretimi yapacağı bildirildi.

Fabrikanın faaliyete başlamasıyla ilk etapta 50 kişiye istihdam sağlanacağı belirtilirken, önümüzdeki yıllarda üretim kapasitesinin arttırılmasıyla birlikte de istihdamın 200 kişiye ulaşmasının beklendiği kaydedildi.

Aslen Yunak ilçesi Özyayla mahalleli olan Star Yağcılar Treyler Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yağcı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Veli Yağcı tarafından önümüzdeki günlerde Yunak’ta kurulacak olan fabrikanın proje tanıtımı yapılacağı açıklandı.

 Yunak ilçesinde yapılacak olan bu ilk ve büyük yatırım Türkiye’nin önde gelen diğer yatırımcılarına da örnek olacak. Böylelikle pek çok yatırımcı şirket, iş aktivitelerine ve kurumsal ihtiyaçlarına cevap verecek yatırımları Yunak ilçesine yapabilecek.

 

Yunak Belediye Başkanı Ali Konak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu yatırım ile Yunak ilçesinin araç üstü ekipmanları üretiminde bölgenin önemli üslerinden birisi haline geleceğine dikkati çekti.

Star Yağcılar Firma yetkililerine ve yatırımı kazandıran ilgililere teşekkür eden Başkan Konak, Yunak ilçesine sanayi yatırımlarının artması için sürekli çaba içerisinde olduklarını dile getirerek, şöyle devam etti: “Bu fabrika Yunak ilçemizin en büyük yatırımlarından bir tanesi olacak. Bunun yer tahsisi ile ilgili olarak şirket temsilcileri ile imzalar atıldı. Bu gerçekten hayırlı bir iş. İlk etapta 4-5 ay içerisinde 10 milyonluk ön yatırım gerçekleşerek 50 kişinin üzerinde bir istihdam sağlanacak. Akabinde birkaç yıl süre içerisinde yapılacak yatırımın boyutu ise 40 milyon TL’yi bulacak ve burada yaklaşık 200 insanımız iş imkânına kavuşacak. Bu Yunak ilçemizin kuruluş tarihinden beri en büyük yatırımlardan bir tanesi olacak. Bu önemli ve büyük yatırımla birlikte Yunak’ımız, özellikle araç üstü ekipman üretimi konusunda bölgenin ve Türkiye’nin önemli üslerinden birisi haline gelecek.”

Başkan Konak, ilçeye yatırım yapacak iş adamlarına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirerek, “Belediye olarak ilçemizde yatırım yapmak isteyen tüm yatırımcılara her türlü desteği vermeye hazırız. Amacımız, işsiz olan kardeşlerimizin birer iş sahibi olmaları, meslek edinmeleri ve dolayısıyla elde edecekleri gelirle aile bütçelerine destek olmalarını sağlamak ve işsizliği azaltmaktır. Bu kurulacak fabrika sayesinde insanlarımıza iş imkanı sağlayan Hüseyin Yağcı Bey ve Veli Yağcı Bey’e teşekkür ediyorum. İnşallah bu işletmemize elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İşsizlik sorununa da değinen Başkan Konak, şunları kaydetti: “İşsizlik bölgemizin en önemli sorunlarından biridir. Buralara yapılacak yatırımlar sayesinde insanlarımız işsiz kalmayacaktır. Bu nedenle tüm iş adamlarına bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Gelin Yunak’a  yatırım yapın. Belediye olarak sizlere her türlü desteği sağlayalım.”

Konak, ayrıca en büyük hedeflerinin bu ve buna benzer fabrika sayıları artırılarak ve istihdam alanları yaratarak, işsizliği bitirmek olduğunu sözlerine ekledi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.