Yunak'ta da Fidanlar Toprakla Buluşturuldu

Yunak'ta da Fidanlar Toprakla Buluşturuldu
Konya’nın Yunak İlçesinde, Türkiye Yüzyılı ‘Geleceğe Nefes' etkinliği kapsamında fidanlar toprakla buluştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ‘Geleceğe Nefes' ve 'Bugün Fidan Yarın Nefes' sloganlarıyla Türkiye'de ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarını artırmak ve çevre konusunda farkındalığı yükseltmek amacıyla 81 ilde aynı anda başlatılan 11 milyon ağaç dikme programı kapsamında, Yunak'ta da fidanlar toprakla buluştu.

11 Kasım saat 11.11'de tüm ülke genelinde olduğu gibi Yunak'ta da İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Yaz tarafından dağıtılan fidanlar toprakla buluşturuldu.

Piribeyli Yolu 5’inci kilometresindeki alana dikilen fidanlarla birlikte yüzlerce fidan da okullara ve okulların belirlediği alanlarda toprakla buluştu.

Yunak Kaymakamı Murat Karahan, yaptığı açıklamada, “Türkiye genelinde başlatılan Tarım ve Orman Bakanlığımızın yürüttüğü ‘Geleceğe Nefes’ projesi kapsamında bizde varız diyerek ağaçlandırma etkinliğimizi başlattık. İlçemiz genelinde ayrıca cami ve okul bahçelerine ağaç dikmeye devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Ağaç dikme etkinliğe Yunak Kaymakamı Murat Karahan, Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Erşan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Yaz, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik, Konyalı Sağlık Bakanı Fahreddin Koca adına dikilen çam ağacının önünde çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.