Yunak'ta "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" Projesi Hayata Geçirildi

Yunak'ta "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" Projesi Hayata Geçirildi
Yunak Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü proje ekibi tarafından hazırlanan “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” projesi hayata geçirildi.

Yunak Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü proje ekibi tarafından hazırlanan “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” projesi hayata geçirildi.

"Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur" düşüncesiyle nesillerimizi düzensiz beslenmekten alıkoymak ve obeziteden uzak tutarak doğal beslenmelerini sağlamak amacıyla başlatılan proje, ilk etapta pilot olarak seçilen okulda, daha sonra da ilçe genelindeki tüm okullarda uygulanacak.

Proje kapsamında her ay öğrencilere "Sağlıcakla" isimli bülten dağıtılacak ve sağlıklı beslenmeyle ilgili farkındalık oluşturacak çalışmalar yapılacak. "Beslenme Dostu Okul" projesine de destek olacak olan "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" projesi, hem öğrencileri hem de velileri bilinçlendirerek sağlıklı, yeterli ve dengeli bir beslenme konusunda topyekun uğraş verilecek.

Yapılacak çalışmalar Yunak İlçe Sağlık Müdürlüğünce de desteklenecek ve takibi yapılacak.

"Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" Projesinin başlaması dolayısıyla pilot okul seçilen Yunak Fatih İlkokulu ve Ortaokulunda bir tören düzenlendi. Törene Yunak Kaymakamı Mehmet Emin Akbulut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, şube müdürleri, okul yöneticileri ve öğretmenleri katıldı.

Kaymakam Akbulut ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İşcan, ilk önce  öğretmenler odasında  öğretmenlerle bir araya gelerek proje  bilgilendirmesi yaptı. Daha sonra "Sağlıcakla" isimli broşürün birinci sayısı ile yapılacak olan anket çalışması tüm öğrencilere dağıtıldı. Mayıs ayında ilk değerlendirmesi yapılacak olan proje, gelecek eğitim öğretim yılında tüm okullarda uygulanacak.

Kaymakam Mehmet Erdem Akbulut, "Öğrencilerimizde başarıyı artırmanın en etkin yollarından biri düzenli beslenme olduğu konusunda farkındalık oluşturmak, öğrencilerimizin düzenli beslenmelerini, obeziteye neden olabilecek besinlerden uzak durmalarını sağlamak amacıyla  'Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek' projesini başlattık. 'Sağlıcakla' ismini verdiğimiz bültenlerimizle çocuklarımızın sağlıklı beslenmeleri konusunda düzenli bilgilendirmeler yapacağız. Aile ve öğretmenlerle bir araya geleceğiz. Sağlık Müdürlüğümüz bu konuda destek verecek. Tüm öğrencilerimize bu vesileyle sağlıklı günler diliyorum" diye konuştu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.