Yüzyıllık Çınar: Konyaspor

Yüzyıllık Çınar: Konyaspor
Yüzyıllık Çınar Konyaspor 100. Yılını Kutluyor

Yüzyıllık çınar Konyaspor  100’üncü yılını kutluyor.

Konya’da bir otelde gerçekleştirilen programa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, milletvekilleri, belediye başkanları, Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, eski kulüp başkanları ile futbolcular, teknik heyet, A takım futbolcuları, basketbolcular ve çok sayıda davetli katıldı.

Seyhan Şaşko ve Ümit Aktan’ın sunduğu 100. Yıl Gala Gecesinde Konyaspor eski başkanları adına Numan Erkan konuştu. Erkan konuşmasında, “Böyle güzel bir gecede birlikte olduğumuz için mutluyuz. Konyaspor’umuzun 100. Yılında güzel insanlarla bir araya geldik. İnşallah kulübümüz nice yüzüncü yılları görecektir” dedi.

Konyaspor Kulübü Başkanımız Fatih Özgökçen ise  “Salona baktığımız zaman Konyaspor’umuzun 100. yılına yakışır bir şekilde geçmiş yıllarda formasını terleten eski futbolcularımızı çok zor günlerde elini taşın altına koymuş eski başkan ve yöneticilerimizi görüyorum. Onlara da en kalbi şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

1922’de kurucu başkan Süreyya Ege ve arkadaşlarının yaktığı meşalenin bugün 100 yaşına girdiğine dikkat çeken Başkan Fatih Özgökçen, şunları söyledi:

“Bu yüzyılda camia olarak hüzünlü günler yaşandı, kederli anlar oldu. Sevinçler yaşandı, kupalar kazanıldı. Bir yanımız, aramızda olmayanlardan dolayı hüzünlü. 11 ocak 2022 günü sabah saatlerinde aldığım bir telefonla tüm ülkemizi, spor camiasını yasa boğan futbolcumuz kardeşimiz Ahmet Çalık’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadık. Yine Teknik Direktörümüz Tevfik Lav, bu topraklarda yetişen Muhammet Yürükuslu kardeşim, U19’un kalecisi Mustafa Berzan Tekbaş, taraftarlarımızdan Recep Kum, Alperen Öztaş ve nice yeşil-beyaz renklere gönül vermiş insanların genç yaşta aramızdan ayrılmaları bizleri üzdü. Hepsi Konyaspor tarihinde altın harflerle yerlerini alacaktır. Ben bu vesile ile hepsine tekrar Allah’tan rahmet diliyorum.”

Özgökçen, gala ile 100. yıl etkinliklerinin başladığına dikkati çekerek, "Bugünden sonra çeşitli etkinliklerimiz olacak. Bu sezon bitiminde en geniş kapsamlı etkinlik yapacağız. 100. yıl festivalimiz yaklaşık bir hafta boyunca devam edecek. Konserler, etkinlikler ile taraftarlarımız dolu dolu yaşayacak" ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya'nın ülkenin sportif başarılarına büyük katkılar sağlayacağına yürekten inandığını söyledi.

Bakan Murat Kurum, yeşil-beyaz renklerin çift başlı kartal arması altında buluştuğuna değinerek, şöyle konuştu:

"Konya'mızın bundan sonra da ülkemizin sportif başarılarına büyük katkılar sağlayacağına her Konyalı gibi yürekten inanıyorum, sizlere güveniyorum. Konyaspor'umuzun kuruluşu 100 yıl öncesine dayansa da kökleri kadim medeniyetimize kadar uzanmaktadır. Konyaspor'umuz, taşıdığı değerlerle salt bir futbol takımı değildir. Konya'mızın tüm değerlerini, Hazreti Mevlana'nın öğretilerini, Selçuklu ve Osmanlı'nın barış, dostluk, kardeşlik, ahlak değerlerini gittiği her şehirde, katıldığı her müsabakada yansıtmaktadır. Bu değerleri her düşündüğümde bu şehrin bir evladı olmaktan, Konyasporlu olmaktan onur ve gurur duydum."

Kurum, başarıda istikrarı yakalayan Konyaspor'un zirve yarışında ikinci sırada yer aldığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bir Anadolu kulübü olarak Türkiye kupasını kazanan, ülkemizi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil eden Konyaspor'umuz, inşallah bu yıl da ülkemize Şampiyonlar Ligi'nde yer almanın sevincini yaşatacaktır. Biz buna inanıyoruz. Çünkü bizim her koşulda, şartlar ne olursa olsun iyi günde kötü günde yeşil-beyazlı Konyaspor'umuzun yanında dimdik duran başkanımız Fatih Özgökçen, yönetimimiz, teknik direktörümüz İlhan Palut ve teknik heyetimiz var. Konyaspor'umuzun başarısı için her müsabakada, yağmurda çamurda, karda boranda takımımıza tam destek veren muhteşem bir taraftarımız var. Muhteşem bir takımımız, futbolcu ve kardeşlerimiz var. Sizlere baktığımda şunu görüyorum, geleceğin şampiyon Konyaspor'u geliyor ve bunu da hep birlikte başaracağız. Yeni Kayacık Tesisi'mizin temellerini hep birlikte atmıştık. İnşallah 31 milyon liralık yatırım bedeliyle 7 bin 300 metrekarelik alana inşa ettiğimiz bu güzide tesisimizi en kısa sürede Konyaspor'umuza armağan edeceğiz. Allah rahmet eylesin, burada nice Ahmet Çalık'lar antrenman yapacak, yetişecek."

Konuşmaların ardından Konyaspor için hazırlanan 100. yıl marşları dinletildi.

Enbe Orkestrası’nın sahne almasının ardından 100. Yıl Galası sona erdi.

(Spor Servisi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.