“Zor Günlerin Gönüllü Kahramanları” Elazığ’dan Döndü

“Zor Günlerin Gönüllü Kahramanları” Elazığ’dan Döndü
Elazığ ve bölge illerde yaşayan vatandaşların zor günlerinde yanlarında olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Konya UMKE Sorumlusu Uzman Ömer Göksu: “Elazığ halkının göstermiş olduğu sıcak ilgi bizleri son derece mutlu etti. Ambulanslarımızın kapı kollarına meyve asanlar oldu. Gidip yemek yediğimiz lokantalarda hesap almayan esnaflar oldu. En acılı günlerinde dahi inanılmaz misafirperver davranarak bizleri duygulandırdılar”

Elazığ’da meydana gelen deprem haberini alır almaz hızlı bir şekilde bir araya gelen ve yaklaşık iki saat gibi kısa bir süre içerisinde tüm hazırlıklarını tamamlayarak deprem bölgesine doğru yola çıkan, Konya UMKE ve 112 Acil Sağlık personeli ekibi Elazığ’dan döndü.

Yapmış oldukları fedakar çalışmalar ile bölge halkının da sevgisini kazanan UMKE ekibine teşekkür eden İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç, “Ülkemiz adına da ilimiz adına da orada çok güzel hizmetlere imza attınız. Birlik ve beraberlik içerisinde kendi üzerinize düşen görevleri en iyi şekilde yapan bir ekip olarak örnek olmayı başardınız” diyerek tüm gönüllü sağlık kahramanlarına teşekkür etti.

Prof. Dr. Koç, “Sayın Bakanımızın UMKE’yi daha kurumsal ve nitelikli hale getirme adına projelerinin olduğunu öğrenmekten de son derece mutlu olduk. Pek çok alanda olduğu gibi bu alanda da dünya markası olma yolundayız. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın, bu tür afet ve felaketlerden ülkemizi korusun” diye konuştu.

Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Ergin’de Konya UMKE’nin ve 112 Acil Sağlık hizmetleri ekiplerinin nerede ihtiyaç duyulursa duyulsun göreve hazır bir şekilde beklediklerinin altını çizerek, “Allah devletimizi ve milletimizi böylesine büyük afetlerden korusun. Elazığ depreminde devletimizin, bakanlığımızın ve il sağlık müdürlüğümüzün gösterdiği reaksiyon son derece başarılıydı. Bizim bölgeye giden ekiplerimiz daha önce de sınır bölgelerinde ve çeşitli operasyonlarda fedakar bir şekilde canlarını hiçe sayarak görev yapan arkadaşlarımızdan oluşuyordu. Bugüne kadar nerede ihtiyaç varsa ‘ Biz varız’ dediler, bütün arkadaşlarımız bölgeye gitmek için adeta can attılar, iyi ki varlar” diyerek tüm sağlıkçılara teşekkür etti.

Elazığ ve bölge illerde yaşayan vatandaşların zor günlerinde yanlarında olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Konya UMKE Sorumlusu Uzman Ömer Göksu ise “Konya UMKE gönüllüleri olarak ülkemizin neresinde olursa olsun yaşanacak olan afetlerde her zaman halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bizlere bu imkanı sunan ve her zaman desteklerini arkamızda hissettiğimiz yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Onların destekleri ile bizler bu hizmetleri sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Birkaç saatlik uyku ile 7/24 görev yaptıklarını da söyleyen Göksu, “Elazığ halkının göstermiş olduğu sıcak ilgi bizleri son derece mutlu etti. Ambulanslarımızın kapı kollarına meyve asanlar oldu. Gidip yemek yediğimiz lokantalarda hesap almayan esnaflar oldu. En acılı günlerinde dahi inanılmaz misafirperver davranarak bizleri duygulandırdılar” dedi.

Düzenlenen programda İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ve Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Ergin’in yanı sıra diğer hizmet başkanları ve yardımcıları da katılarak sağlıkçılara teşekkür etti.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.