TÜRKAV Konya’dan Fidan Dikimi

İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 100. yıldönümü dolayısıyla “12 Ay 12 Etkinlik” projesini hayata geçiren TÜRKAV Konya Şubesi, Kasım ayı etkinliği çerçevesinde fidan dikti.

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Konya Şubesi, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 100. yıl dönümü olması ve 2021 yılının İstiklal Marşı yılı olarak kabul edilmesi sebebiyle önemli etkinliklere imza attı. “12 Ay 12 Etkinlik” projesi kapsamında her ay farklı bir program gerçekleştiren TÜRKAV Konya Şubesi, son olarak Kasım ayı etkinliği kapsamında "100. Yılında 100 fidan" temasıyla fidan dikti.

Programa; Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Doç. Dr. Özer Karakayacı, MHP Meram İlçe Başkanı Mahmut Yaman, MHP İl Başkanlığı Yöneticileri, Türkiye Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi İsmail Çelik, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların Konya temsilcileri, TÜRKAV Konya Şube Başkanı Süleyman Nur ve yönetimi katıldı.

“TÜRKAV Konya Önemli İşler Yapıyor”

Programla ilgili konuşan TÜRKAV Konya Şube Başkanı Süleyman Nur, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 100. yıl dönümü nedeniyle “12 Ay 12 Etkinlik” temasıyla her ay önemli programlara imza attıklarını söyledi. Tüm bu programların birbirinden değerli katılımcılarla taçlandığını dile getiren Başkan Nur, “TÜRKAV olarak milli ve manevi değerlerimiz ışığında, Türkiye genelinde güzel işlere imza atıyoruz. Konya Şubesi olarak da, genel merkezimizin önderliğinde, elimizden gelen gayreti gösteriyor, temsil ettiğimiz makamın sorumluluğunu yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu doğrultuda İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 100. yıl dönümü nedeniyle gerçekleştirdiğimiz “12 Ay 12 Etkinlik” programlarının Kasım ayı etkinliğini de fidan dikerek gerçekleştirmiş olduk” dedi.

“Anlamlı Bir Program Oldu”

Kasım ayı etkinliği çerçevesinde fidan diktiklerini dile getiren Başkan Nur, şöyle devam etti, “Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz" buyuruyor Peygamber Efendimiz. Bu anlamda fidan dikmek, yeşile katkı sağlamak, geleceğimize nefes olmak oldukça güzel bir duygu. Bu doğrultuda, ülkemizin yeşil alanına katkı sunmak amacıyla, böyle bir program gerçekleştirmek istedik. Diğer yandan, bu vatanı bize emanet olarak bırakan aziz şehitlerimizin her biri, bizler için bir fidan niteliği taşıyor. Başta bu ülkeyi bize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, bu ülke için canını feda eden aziz şehitlerimizden bir kısmının isimlerini fidanlarımıza verdik. Ayrıca yine; Türk gençliğine ışık tutan, Türkiye siyasetinin unutulmayacak ismi, Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş ile ülkemizin bekası için tüm vücudunu taşın altına koyan büyük devlet adamı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Bey’in isimlerini de diktiğimiz fidanlarla yaşatmaya çalıştık. Bu anlamda, yapmış olduğumuz etkinlik daha anlamlı oldu. Ben TÜRKAV Konya Şubesi adına, etkinliğimize destek veren tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çevre Haberleri