Aileyi Destekleme Derneği (ADED) Başkanı, araştırmacı-yazar Dr. Cemil Paslı, “Aile eğitiminde en etkili yöntem örnek olmaktır. Anne-babalar 3 okuyarak, 2 dinleyerek ve 1 yazarak çocuklarına ilham vermelidir” dedi.
Dr. Paslı yaptığı açıklamada, özellikle çocuklu ailelere seslenerek, “Aile eğitiminde en etkili yöntem örnek olmaktır. Anne-babalar 3 okuyarak, 2 dinleyerek ve 1 yazarak çocuklarına ilham vermelidir. İslam’ın Yüce Kitabı Kur’an-ı Kerim’de ilk emir oku olduğu kadar ‘sözün en güzelini dinleme’yi ve ‘kalemle yazmayı’ emreden ayetlerde bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.
“İnancımın bir gereği ve bu gerekliliği ‘3 okuyun, 2 dinleyin, 1 yazın’ formülü ile bütün inananlara hatırlatmak istiyorum” diyen Paslı, şunları kaydetti: “Unutulmasın ki; yazılmadığında nice değerli fikir ve düşünceler insanlarla beraber dünyadan göçüp gidiyor. Oysa ‘kendisinden faydalanılan bir kitap’ sadaka-i cariye’nin en değerlisidir. O halde ey akıl sahipleri! Haydi klavyenin başına ve ‘bismillah’deyip yazmaya.”