Yunak’ta Şehit ve Gazi Aileleri İftarda Buluştu

Konya’nın Yunak İlçesi’nde belediye tarafından şehit ve gazi ailelerine iftar yemeği düzenlendi.

Yunak Kaymakamı Murat Karahan ve Belediye Başkanı Ali Konak, iftar programında şehit ve gazi aileleriyle buluştu. Borsa İstanbul Yatılı Bölge Okulu'nda düzenlenen iftar programında şehit  ve gazi aileleri ile bir araya gelen Kaymakam Karahan ile Başkan Konak,  Ramazan Ayı’nın bereketini, paylaşmanın mutluluğunun yaşandığını ifade etti.

Programda konuşan Yunak Belediye Başkanı Ali Konak, iftar yemeği vesilesi ile şehit aileleri ve gaziler ile birlikte olmaktan onur duyduğunu söyledi. Şehitlerin emaneti olan aileleri ve yakınlarına sahip çıkmanın en önemli görevleri olduğunu ifade eden Başkan Konak, “Şehitlerimize, gazilerimize ve bu vatan uğruna canını ortaya koyan tüm insanlarımıza vefa borcumuzu, birliğimizi, beraberliğimizi sağlamlaştırarak, bu ülkeye sahip çıkarak ve bu ülkeyi aydınlık yarınlara taşıyarak ödeyebiliriz. Tüm şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını daima şükranla yâd ediyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin” diye konuştu.

Yunak Kaymakamı Murat Karahan ise, “Sizler en değerli varlıklarınızı, eşinizi, oğlunuzu, kardeşinizi, babanızı bu vatan için şehit verdiniz. Bunun dünyada herhangi bir karşılığı olamaz. Bundan daha kıymetli bundan daha büyük bir fedakârlık yoktur. Onların bu kahramanlıkları ve fedakârlıkları bizim varlık sebebimizdir. Bizler, sizler için ne yaparsak yapalım sizlerin hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Sizlere olan minnet borcumuzu anlatmada ne söylesek azdır. Sizler bizim başımızın tacısınız ve hepinizin başımızın üstünde yeri var. Şehitlerimizin emaneti olan sizlere ve gazilerimize sahip çıkabilmek bizim için en kutsal görevdir” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri