‘Bakkal Amca’ Fotoğraf Yarışması Sonuçları Açıklandı

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Fotoğraf Kulübü ve Takavcı Tarım Sosyal sorumluluk Projesi kapsamında düzenlenen ‘Bakkal Amca’ Fotoğraf Yarışması sonuçları açıklandı.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Fotoğraf Kulübü ve Takavcı Tarım Sosyal sorumluluk Projesi kapsamında düzenlenen ‘Bakkal Amca’ Fotoğraf Yarışması sonuçları açıklandı.

Bakkal esnafının, küçük esnafın ve zanaatların yaşatılması, ihtiyaçların onlardan karşılanmasına yönelik toplum bilinci oluşturulması için düzenlenen yarışma kapsamında fotoğraf sanatçıları, eski bakkallar, mahalle bakkalları, eski bakkal ürünleri, bakkal tabelaları, her türlü küçük esnaf ve zanaatkarların çalışma halleri, pazar yeri esnafları ve benzerlerini karelerine yansıtmaya çalıştı.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Fotoğraf Kulübü Başkanı Mustafa Büyükkafalı, Bakkal Amca Fotoğraf Yarışması’nın kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin ve bakkal esnafı için bir farkındalık oluşturmak için düzenlendiğini söyledi.

Fotoğraf Yarışması’nın jüri üyeliğini, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Akbıyık, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Yıldırır, Takavcı Tarım Aş Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Takavcı, Takavcı Tarım Aş Genel Koordinatörü Özgür Mezde, Uluslararası Fotoğraf Sanatçısı Reha Bilir, Beyşehir Kültür ve Turizm Dernek Başkanı Mustafa Büyükkafalı yaptı.

Yarışma sonuçlarını açıklayan Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Fotoğraf Kulübü Başkanı Mustafa Büyükkafalı, ‘Bakkal Amca’ Fotoğraf Yarışması’na katılanlara teşekkür etti ve dereceye girenleri tebrik etti.

Sanatçıların son bir yıl içerisinde çekmiş oldukları fotoğraflar ile yarışmaya eserlerini gönderdiğini ifade eden Başkan Mustafa Büyükkafalı, dereceye giren eserlerin sahiplerini şöyle açıkladı:

“Ufuk Turpcan birinci, Mustafa Varol ikinci, Beyhan Can üçüncü, Mürsel Çetin dördüncü olurken, Cihan Savran, Takavcı Proplenty Özel Ödülü aldı.

Sergilemelere giren eser sahipleri ise şu şekilde: Cihan Savran, Erdoğan Karadağlıoğlu, Hasan Durucan, Mustafa Varol, Mürsel Çetin, Muhammet Özen, Sezai Özaltın, Şebnem Sözerli, Ufuk Turpcan.”

Fotoğraf Yarışması sergi açılışının ve ödül töreninin Beyşehir’de Taş Köprü üzerinde yapılacak sergi açılışı ve ödül töreninin 21 Eylül 2021 Salı günü yapılacağı bildirildi.

 (Haber Merkezi / Haber Kent)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri