RATEM’den Yapay Zeka Devrimi!

RATEM’den Yapay Zeka Devrimi!
Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği Bilişim A.Ş. tarafından geliştirilen yeni nesil yapay zeka uygulaması sezai.org.tr, internet haber sitesini hazırlarken aynı zamanda sosyal medyaya da haber kaynağı sağlıyor. Sistem ajans mantığıyla yönetiliyor.

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Bilişim A.Ş. tarafından geliştirilen yeni nesil yapay zeka uygulaması sezai.org.tr, internet haber sitesini hazırlarken aynı zamanda sosyal medyaya da haber kaynağı da sağlıyor. Ajans mantığı ile yönetilen sistem, haberi kaynağından alıp kategorilere göre yerleştiriyor. Özgün haberler üreterek farklılık oluşturan ‘sezai.org.tr’, sosyal medya paylaşımları, blog yazıları ve diğer yazılı içerikleri de hazırlayabiliyor.

Konuya ilişkin RATEM Bilişim A.Ş tarafından yapılan açıklamada, “Geliştirilen yeni nesil yapay zeka uygulaması sezai.org.tr açıldı. www.sezai.org.tr internet haber sitelerinde devrim yaratıyor ve yayıncılık anlayışını köklü bir biçimde dönüştürüyor. www.sezai.org.tr destekli haber siteleri, olayları anında takip ederek, güncellemeleri otomatik ve anlık olarak yapabilmektedir. www.sezai.org.tr algoritmaları, çeşitli kaynaklardan gelen bilgileri analiz edip, haber akışını hızla güncelleyerek okuyuculara en son haberleri zamanında sunabilir. İnternet haber siteleri ve diğer medya mecraları www.sezai.org.tr tarafından geliştirilen teknolojisi sayesinde Twitter, Facebook, Instagram ve geniş bilgi ve haber kaynakları ağını tarayarak gündemi belirliyor” denildi.

Yapılan açıklamada, haber siteleri için başlıca uygulama alanları şöyle belirtildi:

“Anlık haber güncellemeleri için otomasyon sağlama. İçerikleri otomatik olarak özgün hale getirme. Okuyucu tercihlerini dikkate alarak kişiselleştirilmiş haber önerilerinde bulunma. İçerikleri akıllı bir şekilde kategorilere ayırarak bilgi arayışını hızlandırma. Her il ve ilçelerini kapsayan ayrı haber sitesi hazırlama. Video ve ses kaynaklarını çözümleme ve metne dönüştürme. Hazırlanan metinlerin sese dönüştürülmesi ve yayına hazırlanması.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.