Dünyayı Daha Yaşanabilir Bir Yer Yapma Yolunda İlerliyorlar

Dünyayı Daha Yaşanabilir Bir Yer Yapma Yolunda İlerliyorlar
MEDAŞ’ın Çevre Haftası’nda farkındalığı artırmak amacıyla ‘Enerjinle Geri Dönüştür’ adıyla sürdürülebilirlik kapsamında, çevre bilincini artırmak amacıyla düzenlediği yarışma sonuçları açıklandı.

MEDAŞ’ın, 5-11 Haziran Çevre Haftası’nda farkındalığı artırmak amacıyla ‘Enerjinle Geri Dönüştür’ adıyla sürdürülebilirlik kapsamında, çevre bilincini artırmak amacıyla düzenlediği yarışma sonuçları açıklandı.

Yarışmaya, 10-12 yaş grubundaki çocuklar katıldı. Çocuklara geri dönüşüm bilincini aşılamak ve onları çevre dostu olmaya teşvik etmek, yaratıcı projelerin geri dönüştürülebilir malzemelerle nasıl oluşturulacağını keşfetmek, sürdürülebilir ve doğal kaynakların korunması konularında farkındalık kazandırmayı hedeflediği bu yarışma sonuçlandı.

İlk üçün belirlendiği yarışmada ödüller sırasıyla elektrikli scooter, tablet, ve bisiklet oldu. Dereceye giren isimler ise, “1. Mustafa Mert Tüzün 2. Mehmet Eymen Gündoğdu 3. Fatma Şevval Kül” oldu.

MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, “MEDAŞ olarak, çocuklarımızın geleceğimiz olduğunu düşünüyoruz. Bu yarışma, sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratma ve çocukların özgün fikirlerini sergileme fırsatı sunma amacıyla düzenlenmişti. Tüm katılımcılara emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, yaratıcılığı ve çevre bilincini ön plana çıkaran projeleriyle ilk üç sırayı hak eden öğrencilerimizi kutluyorum. Sürdürülebilir bir geleceği inşa etmek için her birinizin çabaları çok değerli ve önemli. Devam edin, fikirlerinizi hayata geçirin ve dünyayı daha yaşanabilir bir yer yapma yolunda ilerleyin” dedi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.