Bilge İnsan Aliya İzzetbegovic Anlatıldı

Bilge İnsan Aliya İzzetbegovic Anlatıldı
Konya Büyükşehir Belediyesi ile Aliya İzzetbegovic Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği işbirliğiyle düzenlenen panelde Bosna-Hersek’in bağımsızlığı için mücadele veren, felsefesiyle ve hayata bakışıyla dünyaya mal olan Aliya İzzetbegovic anıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Aliya İzzetbegovic Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği (AKSED) tarafından Aliya İzzetbegovic’in 14’üncü ölüm yıl dönümü nedeniyle panel düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele Bosna-Hersek Fahri Konsolosu ve Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgüligil, AKSED Başkanı İbrahim Günay ile Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgüligil, “Aliya İzzetbegovic bir Müslümanın nasıl olması gerektiğini hem inanarak hem yaşayarak hem de bulunmuş olduğu ortamda mücadelesini vererek hayata kazımış ve yerleştirmiştir. Bugün o şahsiyetlere ve bilge kişilere çok daha fazla ihtiyacımız var. Ama öncelikle bu şahsiyetleri anlamak ve bilmek mecburiyetindeyiz” diye konuştu.

Aliya İzzetbegovic Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı İbrahim Günay da, Aliya İzzetbegovic’in “Hayat inanan ve salih ameller işleyenlerin dışında hiç kimsenin kazanamadığı bir oyundur” sözünden alıntı yaparak programın hayırlara vesile olmasını diledi.

Açılış konuşmalarının ardından geçilen panelin moderatörlüğünü yapan Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Aydın, Aliya İzzetbegovic’i anmaktan daha önemlisinin anlamak olduğunu söyledi.

Aydın, “Aliya İzzetbegovic ile ilgili çok ezber şeyler söylediğimizi düşünüyorum. Bana göre anlama konusundaki en önemli sıkıntılardan birisi bu. Aliya İzzetbegovic’i Aliya İzzetbegovic yapan hayata bakışıdır, felsefesidir” ifadelerini kullandı.

Yoğun katılımın olduğu panelde Prof. Dr. Erdal Baykan, Prof. Dr. Mahmut Hakkı Akın ve Yrd. Doç. Dr. Faruk Karaaslan, katılımcılara Aliya İzzetbegovic’in felsefesini, mücadelesini ve hayatını anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.