Dr. Gökalp: “İsrail’in Dünyadaki Algısı Hiç İyi Değil”

Dr. Gökalp: “İsrail’in Dünyadaki Algısı Hiç İyi Değil”
Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Gökalp: “İsrail’in dünyadaki algısı hiç iyi değil ve bunun uzun vadeli sonuçları olacak. İnsanların zulme karşı tepki göstereceği hiçbir cephe kalmadı. Rahatsızlığınızı dile getirecekseniz, bunu İslam cephesinden yapacaksınız”

Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Gökalp, “İsrail’in dünyadaki algısı hiç iyi değil ve bunun uzun vadeli sonuçları olacak. İnsanların zulme karşı tepki göstereceği hiçbir cephe kalmadı. Rahatsızlığınızı dile getirecekseniz, bunu İslam cephesinden yapacaksınız” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Kudüs Çalışma Grubu ile Büyükşehir Gençlik Meclisi tarafından “Aksa Tufanı Neyin Miladı Oldu” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür ve Sanat’ta düzenlenen programda konuşan Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Gökalp, Berlin, Londra, Washington ve Sidney’de Filistin’e destek için büyük çaplı yürüyüşlerin olduğu hatırlattı.

“İsrail’in Dünyadaki Algısı Hiç İyi Değil ve Bunun Uzun Vadeli Sonuçları Olacak”

Gökalp, aralarında birçok dünyaca ünlü ismin de bulunduğu Müslüman olmayan kişilerin Filistin’e destek veriyor olmasının şaşkınlıkla karşılandığını belirterek, şunları kaydetti:

“Londra’da 800 bin civarında insanın yürüdüğü tahmin ediliyor. Berlin’de o kadar insanı bir araya getirmenizin imkanı yok. Bu durum Avrupa’da çok ilginç bir dönüşüm oluşturdu. Önceden teorik düzlemde oluşturdukları bir şeyin çok gerçek ve çok sert bir kartopu gibi geldiğini gördüler. İslam’a ilgi çok arttı, İslam tekrar gündem oldu. Bunu şöyle yorumlamak lazım, dünya çok sıkıştı. İnsanların zulme karşı tepki göstereceği hiçbir cephe kalmadı. Rahatsızlığınızı dile getirecekseniz, bunu İslam cephesinden dile getireceksiniz. Bunun başka bir yöntemi kalmadı. İsrail’in şu an dünyadaki algısı hiç iyi değil ve bunun uzun vadeli sonuçları olacak. Bu olaylar bittikten sonra bu işi tamir etmeleri kolay gözükmüyor.”

“Şu Anda Adım Adım Bir Binadan Taşları Sökmeye Çalışıyoruz”

Gazeteci yazar Taha Kılınç ise, dünyada Filistin’e destek için benzersiz olayların yaşandığına dikkati çekerek, “Bazıları diyor ki ‘Ya kardeşim konferansla olur mu?’ Bunlar birer adım. İsrail bir sloganla ya da eylemlerle birkaç günde kurulmadı. Evet, eylemlerle de yıkılmayacak ama şu anda adım adım bir binadan taşları sökmeye çalışıyoruz” dedi.

“Artık Gazze Meselesini Normalimiz Haline Getirmemiz Lazım”

İlmiye Vakfı kurucusu Muhammet Yazıcı da Filistin hassasiyetinin, belli zamana belli dönemlere belli insanların omuzlarına yüklenecek bir mevzu olmadığını anlattı.

Filistin’e destek için atılan her adımın hassasiyetle atılmasını ve desteğin sürekli hale getirilmesinin büyük önem taşıdığına dikkati çeken Yazıcı, “Artık Gazze meselesini normalimiz haline getirmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

Konuşmacılar; “Son süreç İsrail'in dünyadaki imajını nasıl etkiledi?”, “Aksa Tufanı'nın dünya üzerindeki etkisi ve sonuçları”, “Türkiye'de Filistin duyarlılığı nasıl kalıcı hale getirilir?” konu başlıklarında görüşlerini aktardı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.