Konyaspor Gazze’deki Çocukların Çığlıklarını Duyurmak Adına

Konyaspor Gazze’deki Çocukların Çığlıklarını Duyurmak Adına
Konyaspor Külübü: “Gazze'deki çocukların çığlıklarını duyurmak adına Cumartesi günü oynayacağımız lig karşılaşmasında tepkimizi ortaya koyacağız”

Trendyol Süper Lig kulüpleri, İsrail ile Hamas arasındaki arasında ki çatışmalar sürerken, önceki gece Gazze'de hastaneye yapılan hava saldırısında 500'ün üzerinde kişinin hayatını kaybetmesine tepki gösterdi. Konyaspor Kulübü de tepkisini dile getirerek, “Gazze'deki çocukların çığlıklarını duyurmak adına Cumartesi günü oynayacağımız lig karşılaşmasında tepkimizi ortaya koyacağız” açıklamasında bulundu.

Konyaspor Kulübü yaptığı açıklamada, “Gazze'de yaşanan elim hadiseleri kamuoyu gibi bizler de endişeyle takip etmekteyiz. Kadınların, çocukların ve masum insanların tedavi gördüğü iki hastanenin bombalanması sonucu yüzlerce sivilin hayatını kaybetmesinden dolayı derin üzüntü içindeyiz. Bölgede huzurun ve barışın bir an önce hakim olmasını temenni ediyor, işlenen bu savaş suçunu şiddetle kınıyoruz. Dil, din, ırk gözetmeksizin tüm dünya toplumlarını, Gazze’deki sivil halk adına harekete geçmeye davet ediyoruz.

Konyaspor Kulübü olarak, Gazze'deki çocukların çığlıklarını duyurmak adına Cumartesi günü oynayacağımız lig karşılaşmasında tepkimizi ortaya koyacağız. Futbol A Takımımız, uluslararası hukuk ve insan haklarının yok sayıldığı saldırılara dikkat çekmek adına maçın ısınma bölümünde Free Palestine tişörtü giyecek ve karşılaşmaya siyah forma ile çıkacaktır. Kulübümüz ayrıca müsabakanın tüm maddi gelirini de Gazze’de inşa edilecek hastane yapımına bağışlayacaktır. Büyük Konyaspor Taraftarı ise Filistin ve Gazze halkının yanında olduğunu gösteren koreografi çalışması gerçekleştirecektir.

En temel insani değerlerden yoksun bu saldırılarda hayatını kaybedenlere tekrar Allah’tan rahmet diler, tarihte benzeri olmayan bu vahşette yaralananlara ise acil şifalar dileriz” ifadelerini yer verdi.

(Spor Servisi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.