‘42 Bin İnci İçin Bende Varım’ Start Aldı

‘42 Bin İnci İçin Bende Varım’ Start Aldı
Konya’da ‘42 Bin İnci İçin Bende Varım’ projesi başlatıldı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Çevre Mühendisliği Bölümü işbirliği ve Konya Organize Sanayi (KOS) Bölgesi ve Çevreci İşletmeler (ÇEVİ) iş birliği ve Çevreci Çocuk Eğitim Yayınları’nın (ÇEÇO) katkılarıyla ‘42 Bin İnci İçin Bende Varım’ projesi kapsamında Konya'daki ilköğretim öğrencilerine kitap bağışı başlatıldı.

‘Çevreci Çocuk Eğitim Seti’yle doğaya ve çevreye dost, bilinçli nesiller yetişmesine katkı sağlaması amaçlanıyor.

‘Çevreci Çocuk Eğitim Seti’ kitapları; ‘Yenilenebilir Enerji, Küresel Isınma, Çevre Temizliği, Geri Dönüşüm ve Ekosistem’ başlıklarını içeriyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın öncülüğünde yürütülen ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında öğrencilerin sıfır atıkla ilgili farkındalıklarının artırılmasının hedeflendiği proje ile öğrencilere sıfır atık yaklaşımı kazandırmak amaçlanıyor.

ÇEÇO yayınevi tarafından bugüne kadar Türkiye genelinde 500 kamu kurumunun desteğiyle 2 milyon çocuğa eğitim seti ulaştırıldığı bildirildi.

Proje Danışmanı NEÜ Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Senar Aydın eğitim setlerinin içeriğini değerlendirerek, “Günümüzde İklim değişikliği hepimiz için küresel ciddi bir sorun haline gelmiştir. Bu sorunla mücadelede ‘sıfır atık’ yaklaşımı ile ilgili öğrencilerimizi bilinçlendirme önemli rol oynamaktadır. Bu çerçevede, ‘Çevre Temizliği, Geri Dönüşüm, Ekosistem, Yenilenebilir Enerji ve Küresel Isınma’ başlıklarının yer aldığı "Çevreci Çocuk Sıfır Atık Eğitim Seti'nin ilköğretim çağındaki çocuklarımızda sıfır atık konusunda farkındalığın artırılması ve bilinçlenmeye katkı sağlayacağını düşünüyorum. NEÜ Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanlığı tarafından okullarda okutulabilir inceleme onayı ile Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü dağıtım koordinasyonuyla Konya'daki ilköğretim okullarına ulaştırılacak bu eğitim setinin doğaya ve çevreye dost, bilinçli nesiller yetişmesine katkı sağlamasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Aydın, atık'ın sürdürülebilir geleceğe hem de ekonomimize ciddi katkısı olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Günümüzde sürdürülebilir kaliteli bir yaşam ancak; hava, su, toprak, doğa ve biyoçeşitliliğin korunmasına bağlıdır. Bu yüzden yaşam tarzlarımızı sıfır atık odaklı yeniden tasarlamalıyız. Projede KOS ve ilimizde faaliyette bulunan konuya duyarlı işletmelerin desteğiyle Konya'daki tüm ilköğretim öğrencilerimize ‘sıfır atık’ bilincinin kazandırılmasını hedefledik. Ayrıca Konya'daki gerçekleştirilecek bu sosyal sorumluluk projesi Türkiye'de Çevreci Çocuk Yayınevi, Üniversite ve Sanayi iş birliği ile gerçekleştirilen ilk çalışmadır. Proje 14 Eylül 2023 tarihinde Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan ödül töreni ile son bulacaktır. İş, siyaset, bürokrasi camiasından üst düzey katılımda yer alacağı törende projeye destek veren ÇEVİ'lere ‘Çevreci İşletme Sertifikası’ ve ‘Plaket’ takdimi yapılacaktır. Projemizin geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Proje Koordinatörü Murat Özdağ ve Çevreci Çocuk Eğitim Yayınları Genel Müdürü Şamil Albayrak ise proje hakkında bilgi verdi.

22agus-cocuk-yayin2.jpg

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.