Akıl ve Zeka Oyunlarında Konya Türkiye Şampiyonu Oldu
Türkiye’nin en geniş katılımlı zekâ oyunları organizasyonlarından biri olan Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası finali, Konya’da 810 finalist öğrenci ve 162 refakatçi öğretmenin katılımıyla yapıldı. Konya Akıl ve Zeka Oyunları Takımı, turnuvada topladığı 50,5 puanla Türkiye Şampiyonu oldu.
Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) iş birliğiyle, Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Selçuklu Belediyesi organizasyonuyla düzenlenen 8. Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Türkiye Finali, Konya’da gerçekleştirildi.
Kars ve Rize’de elde ettiği şampiyonlukların ardından bu yıl kendi evinde de büyük bir başarıya imza atan Konya Akıl ve Zeka Oyunları Takımı, turnuvada topladığı 50,5 puanla Türkiye Şampiyonu oldu. Böylece Konya Takımı, üst üste 3. kez Türkiye birinciliği elde ederek Konya’ya büyük bir gurur yaşattı.
Türkiye birincisi olan Konya Takımı’na ödülü, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ile TAZOF Başkanı Şaban Kurt tarafından takdim edildi.
Turnuvada Konya Takımı adına yarışan öğrencilerin dereceleri şu şekilde gerçekleşti:
-Ortaokul Küre kategorisinde Karapınar İlçesi’nden Nedim Tunalp, 7 puanla Türkiye birincisi olarak şampiyon oldu.
-Ortaokul Kulami kategorisinde Karatay İlçesi’nden Ahmet Selim Demirel, 6 puanla Türkiye ikincisi oldu.
-Ortaokul Pentago kategorisinde Meram İlçesi’nden Miraç Çoban, 5 puanla Türkiye altıncısı oldu.
-Ortaokul Abluka kategorisinde Meram İlçesi’nden Recep Yasir Çelik, 5 puanla Türkiye yedincisi oldu.
-İlkokul Küre kategorisinde Karapınar İlçesinden Abdullah Aydoğdu, 4 puanla Türkiye on dokuzuncusu oldu.
-İlkokul Abluka kategorisinde Karatay iİlçesi’nden HiranurKeleş, 4 puanla Türkiye on dokuzuncusu oldu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.