Bakan Özer: ‘Konya’nın 2022’de Yatırım Bütçesini 1,3 Milyara Çıkardık’

Bakan Özer: ‘Konya’nın 2022’de Yatırım Bütçesini 1,3 Milyara Çıkardık’
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “2022’deki 700 milyon lira olan Konya eğitim yatırımı 1,3 milyara çıkmış oldu. İnanıyorum ki bu yatırımlar hızlı bir şekilde gerçekleşecek ve Konya’mıza bu rakamı çok daha üst seviyelere çekecek şekilde yeni yatırımları verebilme imkanımız olacak” dedi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “2022’deki 700 milyon lira olan Konya eğitim yatırımı 1,3 milyara çıkmış oldu. İnanıyorum ki bu yatırımlar hızlı bir şekilde gerçekleşecek ve Konya’mıza bu rakamı çok daha üst seviyelere çekecek şekilde yeni yatırımları verebilme imkanımız olacak” dedi.

Bakan Özer, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’nin, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında merkez dışındaki 28 ilçede hayata geçirilen yatırımları değerlendirdiği toplantıya katıldı.

Selçuklu Kongre Merkezi’ndeki programa Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekilleri Ahmet Sorgun, Orhan Erdem, Halil Etyemez, Ahmet Özdemir, Selman Özboyacı, Gülay Samancı, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan, ilçe belediye başkanları, AK Parti ve MHP ilçe başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve basın mensupları katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de bakanlığın 2022 yılında Konya’da yaklaşık 700 milyon liralık yatırım bütçesi olduğunu dile getirdi. Bugün yaptıkları değerlendirmede Konya’ya 20 tane daha ilkokul ve ortaokul kazandıracaklarını kaydeden Bakan Özer, “Yaklaşık 500 milyonluk bir yatırıma 700 milyon ilave ettik. Aynı zamanda 100 milyonluk bir güçlendirme ödeneğini de Konya’mıza tahsis etmiş olduk. Yani 2022’deki 700 milyon lira olan Konya eğitim yatırımı 1,3 milyara çıkmış oldu. İnanıyorum ki bu yatırımlar hızlı bir şekilde gerçekleşecek ve Konya’mıza bu rakamı çok daha üst seviyelere çekecek şekilde yeni yatırımları verebilme imkanımız olacak. Bu yatırımların Konya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Bu Bereketin Artması İçin Her Türlü Desteği Vermeye Hazırız

 

Başkan Altay’a Konya’ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Bakan Özer, “Ayrıca diğer tüm ilçe belediye başkanlarımıza bu hayırlı başarı hikayelerinin ortaya çıkartılmasındaki katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bizim medeniyetimizdeki en önemli değer, insanların hayırlısının ne olduğunun tanımlandığı sözcükte yatıyor. Bizim medeniyetimizde insanın en hayırlısı insanlara en faydalı olanlar olarak tanımlanmaktadır. İşte bu da belediyenin aslına tecessüm ettiği alanlardan biridir. İnsanlara faydalı olmak, onlara modern bir kentte sahip olması gereken her türlü imkana sahip olmasını kolaylaştırmak aynı zamanda sosyal devlet olarak her türlü hizmeti sunabilmek hakikaten çok önemli. Konya’nın bir güzelliği de başta Sayın Valimiz olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız, tüm milletvekilleri müthiş bir uyum içinde olması. Uyumun olduğu yerde bereket oluyor. Biz de bakanlık olarak bu bereketin artması için her türlü desteği, her türlü katkıyı vermeye hazırız. Her zaman yanınızda olacağız. Tüm bu yatırımların hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.