Bakan Özer: ‘Son 20 Yılda Eğitimi Demokratikleştirdik’

Bakan Özer: ‘Son 20 Yılda Eğitimi Demokratikleştirdik’
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: “Son 20 yıl içerisinde adım adım etkileri dizayn edilerek çok güçlü İmam Hatipler ve çok güçlü meslek liselerine dönüştürüldü. Yani bir taraftan 70 yıldır ertelenen okullardaki okullaşma oranı artırılırken diğer taraftan da eğitim sistemimizin demokratikleşmesi yönünde adımlar atıldı”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Son 20 yıl içerisinde adım adım etkileri dizayn edilerek çok güçlü İmam Hatipler ve çok güçlü meslek liselerine dönüştürüldü. Yani bir taraftan 70 yıldır ertelenen okullardaki okullaşma oranı artırılırken diğer taraftan da eğitim sistemimizin demokratikleşmesi yönünde adımlar atıldı” dedi.

Bakan Özer, Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Eğitim Kompleksi’nin açılış törenine katıldı.

Bakan Özer, eğitim kompleksinin açılışında yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Hepinizin bildiği gibi son 20 yılda eğitimde devrimsel dönüşümler oldu. İki temel özelliği var bu dönemin; birincisi kitleselleşme özelliği… Okul öncesinden yükseköğretime kadar 81 ilde tüm ilçelerimizde vatandaşlarımızın çocuklarının, gençlerinin eğitime erişimi kolaylaştırıldı. Bunun için devasa yatırımlar yapıldı. Okullarda derslik sayısı artırıldı, öğretmen atamaları artırıldı, devasa bir eğitim sistemine sahip olduk. 18 milyon öğrencinin 1,2 milyon öğretmenin aktif olduğu bir eğitim sistemimiz var. İkinci önemli noktada eğitimden baskıcı eğitim politikalarının kaldırıldığı, eğitim sisteminin demokratikleştiği bir döneme şahitlik ettik. 1999 yılında sadece İstanbul’da deprem olmadı. Aynı zamanda eğitim sisteminde de bir deprem oldu. Katsayı uygulaması İmam Hatip mezunlarının ve mesleki lise mezunlarının üniversite eğitimini kısıtlayarak başarılı öğrencilerin bu iki okul türüne erişimlerini kısıtladılar ve 10 yılın üzerinde uygulanan 28 Şubat döneminin bu eseri Allah’a şükür son 20 yıl içerisinde adım adım etkileri dizayn edilerek çok güçlü İmam Hatipler ve çok güçlü meslek liselerine dönüştürüldü. Yani bir taraftan 70 yıldır ertelenen okullardaki okullaşma oranı artırılırken diğer taraftan da eğitim sistemimizin demokratikleşmesi yönünde adımlar atıldı. Ben bu süreçteki liderliği dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza hem şahsım hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de tüm ailelerimiz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum.”

“Konya’da mesleki eğitimle ilgili her gün güzel haberler alıyoruz”

Konya’nın eğitim anlamında öncü bir şehir olduğunu belirten Bakan Özer, “28 Şubat sürecinin oluşturmuş olduğu en büyük travmanın en büyük şahidi olan şehir Konya. Hakikaten çok başarılı İmam Hatiplilerimiz yaygın bir şekilde eğitime devam ederken, mesleki eğitimde de inanılmaz açılımlar yapıyor Konya şehrimiz. Artık Konya’da mesleki eğitimle ilgili her gün güzel haberler alıyoruz. Bugün de mesleki eğitimle ilgili Konya’da döner sermaye üretiminin ne kadar önemli olduğuna şahit olduk. ARGE merkezlerinde üretilen farklı cihazları Türkiye’nin her tarafında kullanmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bugün de bir Mesleki Teknik Anadolu Lisemizde yangın söndürme cihazı Türkiye’de ilk defa Konya’da üretildi ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 57 bin okulumuzun tamamında Konya’da üretilen bu yangın söndürme cihazlarını kullanacağız. Sonuç olarak Konya 28 Şubat sürecinin yarattığı tahribatın artık büyük oranda tamir edildiğine tanıklık eden şehirdir ” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile açılış kurdelesi kesilerek Mahmut Sami Ramazanoğlu Eğitim Kompleksi eğitime açıldı. Açılışın ardından Bakan Özer ve protokol üyeleri okul ve okul bünyesindeki kütüphaneyi gezerek bina hakkında bilgiler aldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.