Bakan Tekin’den Konya’daki Başkanlara Övgü

Bakan Tekin’den Konya’daki Başkanlara Övgü
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Konya’da Sille İlkokulu’nun açılışında yaptığı konuşmada, Konya’daki yerel yönetimlerin, eğitime problem çıkartan belediye başkanlarına ‘yerel yönetimler dersi’ vermesi gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Konya’da Sille İlkokulu’nun açılışında yaptığı konuşmada, “Tam anlamıyla Konya'daki yerel yönetimler Milli Eğitim Bakanlığı ile paydaş hatta bizimle yarışacak düzeyde yatırımlar yapıyorlar. Allah razı olsun ama onlara bir tavsiyem var. Bize illerde problem çıkartan, okul yaptırmamak, yapılan okulların yaşamaması için, yapılan okulların istediğimiz şekilde eğitim vermemesi için elinden geleni yapan belediye başkanlarına da yerel yönetimler dersi vermeniz lazım. Çünkü elimizde çok kötü örnekler var” dedi.

Bir dizi açılış, ziyaret ve programlara katılmak için Konya’ya gelen Bakan Tekin, Selçuklu Belediyesi tarafından Sille Mahallesi’ne kazandırılan Sille İlkokulu’nun resmi açılış törenine katıldı.

Bakan Tekin, Sille’nin binlerce yıldır Türk İslam devlet geleneğinde demokrasinin, hoşgörünün, millet sisteminin bir arada barış ve huzur içinde yaşadığı bir coğrafya olduğunu ifade ederek, “Ben bunun aslında bütün dünyaya bize demokrasi satmaya çalışan birçok ülkeye örnek olacak bir geçmiş olduğuna inanıyorum. Selçuklu Belediye Başkanımızı ve Büyükşehir Belediye başkanımıza da bu kültüre sahip çıktıkları için bu birikimin, bu kültürün gelecek kuşaklara aksettirilmesi için gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür ediyorum. Bu ayrıca taktire şayan bir çaba” diye konuştu.

“Allah razı olsun sizlerden, teşekkürler her iki başkana da. Biz aslında buraya okul açılışında çocuklarımızın yüzündeki heyecanı görmeye geldik” diyen Bakan Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fakat Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet bey konuşurken çocuklardan daha heyecanlıydı. Ben eğitim yatırımı yaparken bu kadar heyecanlı belediye başkanları görmek istiyorum arkadaşlar. Yağmur gelmeseydi herhalde epeyce sayacaktı elindeki notları. Keşke bütün belediye başkanlarımız böyle olsa. Tam anlamıyla Konya'daki yerel yönetimler Milli Eğitim Bakanlığı ile paydaş hatta bizimle yarışacak düzeyde yatırımlar yapıyorlar. Allah razı olsun ama onlara bir tavsiyem var. Bize illerde problem çıkartan, okul yaptırmamak yapılan okulların yaşamaması için, yapılan okulların istediğimiz şekilde eğitim vermemesi için elinden geleni yapan belediye başkanlarına da yerel yönetimler dersi vermeniz lazım. Çünkü elimizde çok kötü örnekler var. İşte 15- 20 dönümlük arazi üzerinde 200 metrekare hissesi olan bir belediyenin bakanlığımız aleyhine mülkiyet davası açıp okulumuzla ilgili yıkım sürecine doğru yürüttüğüne dair örneklerin yaşandığı bir yerel yönetim sürecinde bu şekilde belediyecilik hizmetlerinin var olmasından dolayı mutluyum. Teşekkür ediyorum bu açıdan. Bu okulun fiziki yapısı, dış görünümü açısından da gerçekten ben bugüne kadar görmedim.

En azından bizim kamu devlet yatırımı programı içerisindeki okullarda ahşap yapı üzerine okul bizim yatırım portföyümüzde yok. Gayet güzel olmuş, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Selçuklu Belediyemize bunun hem mimari oluşumu açısından hem de inşaat süreci açısından gösterdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Buradaki çocuklarımıza buranın sahip olduğu demokratik kültürün bize ait olan değerlerin bizim referans değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılması noktasında alacakları eğitim, bu değerleri gelecek kuşaklara aktaracaklarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Tekrar Sille'ye, Selçukluya, Konya'ya, ülkemize ve eğitim sistemimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

5mart-sel-bel-okul-acilis4.jpg

Başkan Altay: “Sille Okulu Çok Yakıştı”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise Sille’nin kadim bir yerleşim alanı olduğuna işaret ederek, “Burada Selçuklu Belediyemiz çok önemli restorasyon çalışmaları yürütüyor. Bu gördüğünüz okul son dönemde Türkiye'de yapılmış tek ahşap okul binasıdır. Çok güzel bir bina oldu. Eski han binası böylece eğitime hizmet veriyor bir hale geldi. Ben Selçuklu Belediye Başkanımıza bu okula verdiği emek ve Sille başta olmak üzere tüm Selçuklu'muza 5 yıl boyunca yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine ve tüm ekibine teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Sayın Bakanım ‘Konya, Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığıyla en koordineli çalışan yerel yönetimlere sahip’ diye bizlere iltifat ettiniz. Biz de sizlere mahcup olmamak için ve bu söyleminizi desteklemek için bundan sonra da büyük bir özveriyle çalışacağımızı buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Biraz önce Selçuklu Belediye Başkanımız sadece eğitimde yaptığı fiziki konuları söyledi. Bunun haricinde eğitim kalitesinin yükseltilmesi konusunda da çok yoğun bir gayret içerisindeyiz. İlçe Belediyelerimiz, Büyükşehir Belediyemiz eğitimi belediye hizmetlerinin bir parçası olarak görüyoruz ve çocuklarımızın milli, manevi duygulara sahip, nitelikli insan kaynağı olmaları, iyi yetişmeleri için İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte koordineli bir şekilde çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra da aynı gayret içerisinde olacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Sille okulunun çok yakıştığını buradan bir kez daha ifade ediyor ve başta emeği geçen Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

5mart-sel-bel-okul-acilis2.jpg

Başkan Pekyatırmacı: “Okulumuzu Sille Mahallemizde Bulunan Tarihi Han Yapısına Uygun Olarak İnşa Ettik”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise binlerce yıllık tarihi olan Sille Mahallesi’ne uzun bir süredir restorasyon, kaya ıslahı, sokak sağlıklaştırma ve tarihi dokuya uygun olarak yeni yapıların inşa edilmesi gibi geniş kapsamlı çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek şöyle devam etti: “Sille İlkokulu’nun da bu çalışmalardan bir tanesi. Bu okulumuzu yine Sille Mahallemizde bulunan tarihi han yapısına uygun olarak inşa ettik. Bunun için tarihi hanın günümüze ulaşmış fotoğraflarından yararlandık ve bu fotoğraflarla rekonstrüksiyonu yaparak ahşap taşıyıcı sistemle okul binamızı inşa ettik.2.337 metrekare alan üzerine kurulu olan okulumuzun belediyemize toplam maliyeti güncel rakamlarla 64.705.894 TL. Zemin ve birinci kat olmak üzere iki kattan oluşan okulumuzda 4 adet derslik, anasınıfı, fen ve matematik atölyesi, robotik kodlama ve ingilizce atölyesi, akıl ve zekâ oyunları atölyesi, kütüphane, çok amaçlı salon, spor salonu, kapalı tören alanı, öğretmenler odası, idari birimler, rehberlik ve destek eğitim birimleri, arşiv, sığınak, teknik hacim ve depolar ile ihtiyaç alanları yer alıyor. 140 öğrencinin eğitim göreceği okulumuzdan inşallah bilgili, donanımlı, ahlaklı, vatanına ve milletine bağlı nice başarılı nesiller yetişecek. Buna sonuna kadar inanıyorum. Bu vesileyle Sille İlkokulumuzun Sillemize, Selçuklumuza ve Konya’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Okulumuzun Konya’mıza kazandırılmasında emeği geçen başta İl Milli Eğitim Müdürümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve kıymetli çalışma arkadaşlarına, yapım çalışmalarında emeği geçen ekip arkadaşlarıma buradan şükranlarımı sunuyorum. Selçuklu Belediyesi olarak her zaman söylediğimiz gibi yine söylüyoruz; biz ‘Türkiye Yüzyılı Vizyonu’ ile temel belediyecilik hizmetlerimizin yanında eğitim, kültür, sanat ve spor alanlarında bütün paydaşlarımızla birlikte çocuklarımız için, gençlerimiz için elimizden gelen katkıyı sunuyoruz, bundan sonra da sunmaya devam edeceğiz. Bu duygularla sözlerimi sonlandırırken ben tekrar Sille İlkokulumuzun Konya’mıza hayırlı olmasını diliyor, açılış programımızı teşriflerinizden ötürü başta Sayın Bakanım olmak üzere kıymetli protokolümüze ve değerli misafirlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.”

5mart-sel-bel-okul-acilis3.jpg

Resmi açılışı Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’in katılımlarıyla gerçekleşen Sille İlkokulu açılış programına AK Parti Konya Milletvekilleri Selman Özboyacı ve Latif Selvi, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Selçuklu İlçe Müftüsü Selim Yazıcı, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Asım Ceyhan, okul idarecileri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Konuşmaların ardından Sille İlkokulu’nun resmi açılışı dua ve kurdele kesimi ile gerçekleştirildi. Protokol üyeleri daha sonra okulu gezdi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

5mart-sel-bel-okul-acilis5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.