‘Başarmaya Hazırım’ Hikaye Kitabını Öğrenciler İlgiyle Okuyor

‘Başarmaya Hazırım’ Hikaye Kitabını Öğrenciler İlgiyle Okuyor
‘Başarmaya Hazırım’ projesi kapsamında dağıtılan hikaye kitabı ve özel defteri, öğrenciler ve velileri tarafından ilgiyle karşılandı.

Konya Valiliği himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla yürütülen ‘Başarmaya Hazırım’ projesi kapsamında dağıtılan hikaye kitabı ve özel defteri, öğrenciler ve velileri tarafından ilgiyle karşılandı.

MEM’den "Başarmaya Hazırım" hikâye kitabı ve "Hikâye Kitabı Özel Defteri", öğrenciler ve veliler tarafından ilgiyle karşılandığı bildirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kelime dağarcığını geliştirme yollarının en önemlilerinden biri de kitap okumak ve düşüncelerini kâğıda dökebilmektir. Kitap okuma zevki ve yazı yazma becerisinin öğrencilerimizde geliştiği, okul başarılarının olumlu yönde etkilendiği bir okul iklimi oluşturmak amacıyla yürütülen bu projeyle kitap okuma zevki ve yazı yazma becerisinin temelde örgün eğitim sistemi içinde kazandırılması hedeflenmektedir.

Bu sebeple öğrencilerin okul çağında bu beceriyi edinmeleri, kendi hayat kaliteleri ve toplum kalitesi açısından büyük önem ifade etmektedir. Hem okulda hem aile içinde verilen ‘değerler eğitimi’ sayesinde ortak okuma hafızası ve yazı yazma hafızası oluşturulması amaçlanmaktadır. Proje, önümüzdeki aylarda veli ve öğrenciler tarafından seçilecek olan diğer kitaplarla devam edecektir.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.