Başkan Altay: “Çok Çalışmalı, Çok Üretmeliyiz”

Başkan Altay: “Çok Çalışmalı, Çok Üretmeliyiz”
Konya Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileriyle buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, öğrencilere çok çalışmanın, çok üretmenin önemini anlattı. Başkan Altay, “Türkiye bugün bir yere gelmişse insanımızın çalışmasıyla geldi. Türkiye’nin büyük ve güçlü bir ülke olması gerekiyor. Bunun için sizlerin gayretine ihtiyaç var” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencileri tarafından düzenlenen programda tecrübelerini paylaştı.

Selçuk Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen söyleşide öğrencilere Konya’yı daha yakından tanımaları tavsiyesinde bulunan Başkan Altay, Konya’nın ilçelerinin de mutlaka görülmesi gerektiğini, Konya’da inşaat mühendisliği okuyan birinin Beyşehir’deki Eşrefoğlu Camisi’ni görmeden mezun olmaması gerektiğini söyledi.

Konuşmasında, “Konya’yı biraz dikkate alın ki Konya da sizi dikkate alsın” ifadelerini kullanan Başkan Altay, öğrencilere mesleki anlamda tavsiyelerde bulunarak tecrübelerini paylaştı.

Altay, “Türkiye son 16 yılda çok önemli değişiklikler geçirdi. Ülkemiz hızla büyüyen ve gelişen bir ülke. Bunu yaparken de tek bir kaynağınız var; o da yetişmiş insan kaynağı. Türkiye bugün bir yere gelmişse insanımızın çalışmasıyla geldi. Bu ülke çok daha iyi yerlerde olmak zorunda. Onun için çok çalışmalıyız, çok üretmeliyiz. Türkiye’nin büyük ve güçlü bir ülke olması gerekiyor. Bunun için sizlerin gayretine ihtiyaç var. Nereye giderseniz gidin, gittiğiniz yerde Türk olduğunuzu ifade ettiğinizde ya da göğsünüzde Türk bayrağı taşıyorsanız özellikle Müslüman ülkelerde sevgi ve muhabbetle karşılık görürsünüz” diye konuştu.

Türkiye’nin dünya üzerindeki bütün mazlum milletlerin hamisi olduğunu vurgulayan Başkan Altay, “Eğer biz güçlü olamazsak, kendimizi dünyaya entegre edemezsek ne mazlumlara yardım edebiliriz ne de bu işten kendimizi kurtarabiliriz. Bizim misyonumuz sadece kendimizi kurtarmak değil; bölgemize, coğrafyamıza, tüm insanlığa yardım etmek” dedi.

Programda öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Altay’a, Konya Teknik Üniversitesi Mekanik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kamanlı tarafından günün anısına tablo takdim edildi.

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.