Beyaz Önlüklerini Giyen Öğrenciler Mesleğe Sembolik Giriş Yaptı!

Beyaz Önlüklerini Giyen Öğrenciler Mesleğe Sembolik Giriş Yaptı!
Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde beyaz önlüklerini giyen öğrenciler mesleğe sembolik bir giriş yaptılar. Öğrenciler, bundan sonra aldıkları teorik ve pratik eğitimleri hasta üzerinde uygulamaya başlayacaklar.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’nde beyaz önlüklerini giyen öğrenciler mesleğe sembolik bir giriş yaptılar. Öğrenciler, bundan sonra aldıkları teorik ve pratik eğitimleri hasta üzerinde uygulamaya başlayacaklar.

SÜ Diş Hekimliği Fakültesi tarafından 22 Kasım Diş Hekimleri Günü ve Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla Beyaz Önlük Töreni düzenlendi.

Sultan Alparslan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kalaycı, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Endodonti Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Belli, “Ülkemizde şu anda 100’den fazla Diş Hekimliği Fakültesi bulunuyor. Kendinizle gurur duyun, çünkü biz Türkiye’de açılan dokuzuncu Diş Hekimliği Fakültesiyiz” dedi.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kalaycı da “Beyaz önlüklerini giyen öğrencilerimiz mesleğe sembolik bir giriş yapıyorlar. Artık aldıkları teorik ve pratik eğitimleri hasta üzerinde kullanmaya başlayacaklar. 38 öğretim üyesi ve 130’u aşkın asistanın görev aldığı Fakültemiz, 8 ana bilim dalında eğitim veriyor ve bugüne kadar binlerce diş hekimi yetiştirdi” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından onur belgesi almaya hak kazanan öğrencilere belgeleri, Fakülteye katkılarından dolayı da Imicryl Dental Şirketi Genel Müdürü Hulusi Sönmez’e plaket verildi.

3’üncü sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Beyaz Önlük Töreni’nin sonunda 125 öğrenciye önlükleri akademisyenler tarafından giydirildi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

22kasm-su-beyaz-onluk2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.