Geleceğin Diş Hekimleri Beyaz Önlüklerini Giydi

Geleceğin Diş Hekimleri Beyaz Önlüklerini Giydi
Necmettin Erbakan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından 4. sınıf öğrencileri için "Beyaz Önlük Giyme Töreni" düzenlendi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giyme Töreni gerçekleştirildi.

Taş Bina Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen törene NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahadır Feyzioğlu, NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Tunçdemir, NEÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emel Ege, Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Durmuşoğlu Saltalı, Seydişehir Kamil Akkanat Sağlık Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Şükrü Nail Güner, Konya Diş Hekimleri Odası Başkanı Mete Algen, dekan yardımcıları, öğretim üyeleri, çok sayıda hekim ile beyaz önlük giyecek öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Dekan Prof. Dr. Tunçdemir, hekimlik sorumluluğunun beyaz önlüğün giyilmesiyle başladığını ve ömür boyunca da devam ettiğini ifade ederek, "Hepimizin hayatında özel anlar vardır. Diş hekimliği mesleğini seçmiş öğrencilerimiz için de bugün gerçekten o özel anlardan bir tanesidir. Beyaz önlük, hem fiziksel temizlik hem de vicdani temizliği ifade eder. Hekim bu iki özelliği de hayatı boyunca taşımalıdır. Hekimlik mesleği başka hiçbir mesleğe benzemez. Beyaz önlük aynı zamanda annenizin, babanızın yüzündeki parıltıdır, gururdur, sevinçtir. Bu eğitimden sonra sadece diş hekimi olmayacaksınız. Sizler hastalarınız için yaşam standartlarını iyileştirecek, rahatça gülümsemelerini sağlayacak, ağrılarını dindirecek ve onları mutlu edecek birer kahraman olacaksınız" dedi.

“Medeniyetimize Işık Tutan, İnsanlığa Hizmet Eden Her Meslek Kıymetli”

NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzioğlu ise, "Bugün anne, baba, hocaları ve meslek ustaları olarak biricik evlatlarımızın, öğrencilerimizin, meslek adaylarımızın ailelerimiz, toplumumuz, devletimiz ve tüm insanlık için yetişkin bireyler olarak rol almaya başlayacağı bir mesainin arefesindeyiz. Medeniyetimize ışık tutan, insanlığa hizmet eden her mesleğin kıymetli olduğu bilinciyle bugün diş hekimi adaylarımızın meslek hayatlarının başlangıcında yer alan önemli bir günü hep birlikte idrak ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Beyaz önlüklerini giyen diş hekimi adayı öğrencilerinin, aynı zamanda dürüstlük, doğruluk ve mütevazılık kisvesini de üzerlerine aldıklarını kaydeden Prof. Dr. Feyzioğlu, "Mesleki saygınlığınızı ve onurunuzu sembolize edecek olan beyaz önlüklerinizle manevi anlamı ve kapsayıcılığı oldukça yüksek bir sorumluluğu taşımaya başlayacaksınız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından diş hekimi adayı öğrenciler, beyaz önlüklerini eğitim aldıkları hocalarının ellerinden giydiler. Tören, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Oda Orkestrası Konseri ile sona erdi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.